Srbija ponizila Švedsku u Beogradu, nevjerovatni Mitrović ozbiljno prijeti Džeki

Hat-trick Mitrovića

Srbija ponizila Švedsku u Beogradu, nevjerovatni Mitrović ozbiljno prijeti Džeki

Eldar Ganibegović

Srbija je u petom kolu Lige nacija s 4:1 deklasirala Švedsku.

Gosti iz Skandinavije dolaze do prednosti u 15. minuti preko Claessona i to je bilo sve što su uradili večeras. Već nakon tri minute na scenu je stupio Aleksandar Mitrović i izjednačio na 1:1.

Isti igrač na asistenciju Tadića u smiraj prvog poluvremena donosi potpuni preokret selekciji Dragana Stojkovića.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme, Mitrović postiže novi gol. Za 3:1 pogodio je u 50. minuti. Tačku na i stavio je Saša Lukić pogotkom u 70. minuti.

Za Aleksandra Mitrovića ovo je bio 49. gol u reprezentaciji i brzim tempom se približava vrhu liste strijelaca kada su u pitanju evropske reprezentacije.

Oglasi

Tu sa 117 golova prednjači Cristiano Ronaldo, Puskas je za Mađarsku postigao 84, dok je Lewandowski u dresu Poljske zabio 76.

Deveti na toj listi je naš Dijamant Edin Džeko koji je do sada postigao 63 pogotka za naš nacionalni tim, no s obzirom na to da je Mitrović mlađi osam godina od njega i ima još dosta vremana ispred sebe, a "samo" 14 golova zaostatka, moguće je da ga do kraja karijere stigne i prestigne.

Što se tiče ove grupe 4 B divizije Lige nacija, Norveška je prva s 10 bodova koliko sada ima i Srbija, pa će njihov međusobni duel u utorak odlučiti o putniku među elitu gdje se još sinoć plasirala i naša reprezentacija.

# ODIGRANO MEČEVA TIM BODOVI
1. 5 Norveška 10
2. 5 Srbija 10
3. 5 Slovenija 5
4. 5 Švedska 3

Švedska na dnu ima tri boda i treba joj u posljednjem kolu pobjeda protiv Slovenije koja ima pet bodova kako bi ostala u ligi. Podsjetimo, ranije danas Slovenija je s 2:1 savladala Norvešku.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Liga nacija, 5. kolo, grupa 4, divizija B:

Srbija - Švedska 4:1 (Mitrović 18', 45', 50', Lukić 70'; Claesson 15')

Top Komentari

user1611570786
Cestitke Srbiji al ne vidim zaista potrebu da nam to izbacujete kao vijest na ekran. Pa siguran sam da ni srpski, hrvatski niti bilo ciji drugi portal nije sinoc izbacio pop-up vijest o nasem plasmanu u ligu A. Sto je sasvim ok.
10 3
Zulfikar
Ovaj portal sve vise i vise nosi epitet Srpskog portala ili mi se samo cini???? Cemu svršavanje na pobjedu tamo neke Srbije???
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti