Dušan Tadić razočarao one koji ga najviše vole, ali i otkrio u koju državu ne bi otišao
FOTO: EPA

Uzbudljivo ljeto očekuje reprezentativca Srbije

Dušan Tadić razočarao one koji ga najviše vole, ali i otkrio u koju državu ne bi otišao

Haris Zilić

Fudbalski reprezentativac Srbije iskusni 35-godišnji Dušan Tadić ima važeći ugovor sa turskim Fenerbahceom, ali već se špekuliše oko njegovog odlaska iz Istanbula.

Prije nekoliko sedmice pojavila se informacija kako je Vojvodina spremna da dovede Tadića što bi bio svakako transfer decenije u regiji.

Tadić je dijete Vojvodine prošao je sve omladinske kategorije kluba iz Novog Sada, igrao je i za prvi tim, a onda je 2010. godine stigao transfer u nizozemski Gorningen kada je krenula njegova inostrana karijera.

Ipak u razgovoru za "Sportski žurnal", Tadić je razočarao navijače Vojvodine svojom izjavom.

"Nije realan povratak u Vojvodinu. Super se osjećam i očekujem da igram još nekoliko godina na top nivou", rekao je Tadić i nastavio:

"Drago mi je da Novosađani imaju bolje rezultate i da se stvara dobra priča sa predsjednikom Dragoljubom Zbiljićem, nadam se da će biti sve jači."

Oglasi

Također, Tadić je istakako da je ljetos odbio i nekoliko unosnih ponuda iz Saudijske Arabije i da ne razimšlja o odlasku u Premier ligu ove zemlje u slučaju novih ponuda.

Pojavila se i priča da bi Tadić već ovo ljeto mogao i završiti karijeru i sjesti na klupu Ajaxa.

Međutim i to pada u vodu jer je pomenutom izjavom jasno dao na znanje da želi odigrati još koju sezonu.

Sigurno je da će ponuda biti na stolu, a nije isključena opcija povratka u Ajax kao i igrača jer je u timu iz Amsterdama pružao sjajne partije.

Oglasi

Govori se i o odlasku u MLS, kao i nekim drugim ponudama van Starog kontinenta.

Sigurno je da Tadića očekuje uzbudljivo ljeto. Prvo će sa Srbijom igrati na EURO-u u Njemačkoj, a u julu će početi i rješavati nastavak svoje karijere.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ako bi bi napustio Fenerbahce ovo ljeto, istanbulski klub bi mogao i nešto zaraditi jer Tadić ima ugovor do juna 2025. godine.

Nema dileme da će i reprezentativac Srbije biti jedna od vodećih transfer tama u mjescima koji su ispred nas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi