U glavi mračne slike, a u duši tjeskoba: Dušan Vlahović nakon poraza od Lazija odlučio "nestati"

Ugasio je profile

U glavi mračne slike, a u duši tjeskoba: Dušan Vlahović nakon poraza od Lazija odlučio "nestati"

Edmir Škorić

Negativnom razdoblju srbijanskog napadača Dušana Vlahovića ne nazire se kraj i iz utakmice u utakimicu kriza je sve veća.

Reprezentativac Srbiej je i sinoć na Olimpicu protiv Lazija ostao "suh". Dotaknuo je tek nekoliko lopti, a prije izlaska iz igre nije napravio ništa vrijedno pred golom domaćeg tima.

Juventus je izgubio sa 2:1, a devetka Stare dame opet upala u očaj. Iako je doveden kao veliko pojačanje, Vlahović je u svim takmičenjima zabio ukupno 11 golova, ali je bez gola na posljednjih osam utakmica u Seriji A.

Posljednji gol dao je još 7. februara kada je bio dvostruki strijelac u 3:0 pobjedi nad Salernitanom, a uz to je imao i asistenciju, no nakon toga, iako je Juve naredao brojne pobjede, Vlahović je bio nezapažen.

Dušan očito psihički nije u najboljem stanju, a kritike su sve glasnije. Odlučio je da nakon poraza od ekipe Lazija ugasi svoj Instagram profil.

Na ovaj nepopularan potez zvijezde se odluče kada im nalete "crni oblaci". Na ovaj način žele da se zavuku u vlastiti svijet i da potraže svoj mir, te da ignorišu sve ono što dolazi od vanjskog svijeta, a poznato je da su upravo društvene mreže najveći izvor negativnih komentara i kritika.

Oglasi

Vlahovićev loš period će prije ili kasnije proći. Kao što to obično i biva, napadaču je jedan gol dovoljan da vrati samopouzdanje i da krene sa serijom efikasnih mečeva.

Priliku za to imat će već u četvrtak u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige protiv Sportinga u Torinu, a drugu samo tri dana kasnije u gostima kod Sassuola.

Juventusu slijede neke važne utakmice, a čeka se i odluka o mogućem povratku oduzetih bodova, s kojima bi Stara dama došla na drugo ili treće mjesto Serije A i svakako bila u situaciji da izbori Ligu prvaka.

Mogla bi to nakon svega biti uspješna i pozitivna sezona, ali bit će to slaba utjeha za reprezentativca Srbije ukoliko ne pronađe način da počne tresti mreže protivničkih ekipa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je u Juventus došao u januaru 2022. godine iz Fiorentine, a vrijednost transfera s bonusima procjenjuje se na maksimalnih 80 miliona eura.

Vlahović je s Juventusom potpisao ugovor do ljeta 2026. godine, a u Torinu s nestrpljenjem čekaju da blista kao što je to radio u bivšem klubu. Sezonu prije nego je prešao u Juventus postigao je 21 gol u Seriji A na 38 utakmica i bio je jedan od najboljih napadača u Evropi uz Haalanda, Lewandowskog i Benzemu, no danas je daleko od tog nivoa s obzirom na već spomenutu očajnu formu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Prevara od igrača...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi