Juventus ne izgleda kao tim koji će igrati Ligu prvaka - Slatka osveta Sarrija na Olimpicu
Lazio je večerašnjom pobjedom udaljio velikog rivala od plasmana u Ligu prvaka naredne sezone (Foto: EPA)

Lazio slavio

Juventus ne izgleda kao tim koji će igrati Ligu prvaka - Slatka osveta Sarrija na Olimpicu

Midhat Šljivak

Lazio je u derbiju 29. kola italijanske Serije A na Olimpicu savladao torinski Juventus rezultatom 2:1. Ovom pobjedom tim Maurizija Sarrija učvrstio je drugo mjesto na tabeli Serije A, a Juventus je njihov nekadašnji trener udaljio od elitnog takmičenja.

Lazio i Juventus odigrali su dosta žestok meč na Olimpicu. Viđeno je dosta uzbuđenja, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu od 2:1.

Nije se moglo previše vidjeti u uvodnim minutama meča na Olimpicu, a prve ozbiljne šanse imali su igrači Lazija. Ciro Immobile je u dva navrata pokušao ugroziti gol Stare dame, ali nije uspio.

Završnica prvog poluvremena donosi dosta uzbuđenja i dva gola - po jedan na obje strane, a do prednosti su prvi stigli domaći fudbaleri.

Sergej Milinković-Savić je u 39. minuti meča iskoristio ubačaj Zaccagnija i postiže pogodak za 1:0.

Samo tri minute kasnije Juventus je izjednačio. Nakon kornera Adrien Rabiot koristi šansu i postiže pogodak za 1:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Oglasi

Nakon osam minuta igre u nastavku meča Lazio dolazi do novog vodstva. Fenomenalnu akciju i asistenciju petom u pogodak pretvara Zaccagni za 2:1.

Potom je Dušan Vlahović umalo stigao do gola. Međutim, srbijanski fudbaler je van forme i to se itekako osjeti u napadačkoj igri Stare dame.

Pokušavali su Bianconeri do kraja da dođu barem do jednog boda. Krirali su određene šanse, ali do izjednačenja nisu mogli i ostalo je 2:1 za Nebeskoplave.

Lazio je ovom pobjedom došao do 58. boda i čvrsto rimski tim drži drugu poziciju na tabeli iza Napolija.

S druge strane Juventus je na 44 boda. Treba svakako napomenuti da je torinskom timu zbog finansijskih malverzacija oduzeto 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 29. kolo:

Lazio - Juventus 2:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Juventus je smiješna ekipa...ako nisu kupili pobjedu i ligu nikog ne mogu pobijedit.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi