Reprezentativac Srbije će biti glavna priča ovo ljeto: Velikan je odlučio, žele ga u svojim redovima
FOTO: EPA

Kreću u akciju

Reprezentativac Srbije će biti glavna priča ovo ljeto: Velikan je odlučio, žele ga u svojim redovima

Haris Zilić

Velika je sedmica za italijanski klupski fudbal jer su naredne sezone obezbijedili pet predstavnika u Ligi prvaka koja će se igrati u novom formatu gdje će nastupati 36 klubova, a dvije zemlje sa največim koeficijentom ove sezone dobit će dodatno mjesto.

Italija je osigurala dodatno mjesto jer se Fiorentiina plasirala u polufinale Konferencijske lige, Roma i Atalanta su u polufinalu Evropa lige i to je bio dovoljno da budu bolji od Engleza i Nijemaca, a Njemačka će kako stvari stoje biti druga zemlja koja će dobiti peto mjesto u Ligi prvaka.

Ova vijest je obradovala vodeće timovi u Seriji A, posebno Juventus i Bolognu koji su sada jednom nogom u Ligi prvaka naredne sezone.

Tu su naravno Inter, Milan, a peto mjesto trenutno drži Roma, a Italija bi mogla imati čak šest predstavnika u Ligi prvaka, odosno devet u Evropi naredne sezone.

Ako Atalanta osvoji Evropa ligu, a ne završi u TOP 5 u prvenstvu onda i tim iz Bergama kao pobjednik Evropa lige ide u Ligu prvaka. Ako Fiorentina osvojio Kup Italije ili Konferenicijsku ligu ide u Evropa ligu što Italiji oslobađa još dva mjesta kroz prvenstvo, ali to će sve biti jasnije u maju.

Oglasi

Juventus je kao što smo naveli jedan od klubova koji će pa gotovo sigurno naredne godine igrati u Ligi prvaka i Stara dama sprema ozbiljan remont na ljeto.

Žele da sklope što bolji tim, a prva meta će biti reprezentativac Srbije, 22-godišnji Lazar Samardžić.

Pomenuti fudbaler se i ranije dovodio u vezu sa Juventusom, do dogovora nije došlo, ali sada su u Torinu i više nego odlučni da dovedu fudbalera Udinesea koji ugovor sa timom iz Udina ima od ljeta 2026. godine i trenutnu vrijednost od 20 miliona eura.

Prema pisanjima italijanskih medija odmah po završetku sezone trebala bi početi prva runda pregovora, a zvanično bi se transfer realizovao po završetku Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Oglasi

Samardžić nije jedina meta

Pored Samardžića Juventus u svojim redovima želi i Španca Mikela Merina (27) veznjaka Real Sociedada.

Međutm ovdje bi moglo biti problema za Staru damu po pitanju otkpune cijene.

Sociedad je već odbijao ponudu engleskih klubova od 70 miliona eura, tako da bi Juventus trebao ponuditi više od pomeute cijene, a recimo treutna vrijednost Merina je 50 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Merino ima ugovor do ljeta 2025. godine i svjesni su u timu iz San Sebastiana da je ovo posljednja prilika da dobro zarade na svom fudbaleru jer je ponuda sve više, a starašan udarac bi bio da Merino ode kao slobodan fudbaler.

Dakle, uzbudljivo nas ljeto očekuje na transfer pijaci, a čini se da će Juventus biti jedan od klubova koji će često biti u transfer akcijama.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi