Da može očima bi progutao Allegrija: Dušan Vlahović napravio novi veliki skandal
Srbin ponovo zamijenjen od Allegrija (Foto: Nicolo Campo / AFP)

Žestoko reagovao na izmjenu

Da može očima bi progutao Allegrija: Dušan Vlahović napravio novi veliki skandal

Midhat Šljivak

Juventus danas nije uspio da pobijedio velikog rivala AC Milan (0:0), ali ono što je obilježilo ovaj meč je novi skandal srpskog napadača Dušana Vlahovića.

Dušan Vlahović očigledno nema najbolje mišljenje o treneru Juventusa Massimilanu Allegriju i njihova saradnja nikako nije kvalitetna.

Allegri je odlučio da Srbina zamijeni u 62. minuti derbija. Potom je uslijedila žuta minuta 24-godišnjaka u crno-bijelom dresu.

Pri izlasku s terena Vlahović je bacio flašu s vodom prema klupi, posvađao se s trenerom Allegrijem i šutnuo je korner zastavicu.

Trener Stare dame je komentarisao izmjenu koju je napravio. Tvrdi da je Vlahović igrao dobro, ali da mu je trebala svježa krv u napadu.

Oglasi

"To je sasvim normalna izmjena. Imali smo Milika i Keana na klupi, Dušan je igrao dobro, ali iza njega je dosta utakmica i trebali su nam svježiji igrači", rekao je Allegri.

Nevjerovatno je zaista da Allegri vadi čovjeka koji je ove sezone, usprkos njegovoj defanzivnoj taktici, uspio postići 16 pogodaka u 29 utakmica Serie A.

Ipak, njegovo ponašanje ove sezone je popriličan problem. Klub ga je nedavno žestoko kaznio zbog crvenog kartona, ali izgleda da je i njemu dosta Allegrija i njegovog defanzivnog stila igre.

Oglasi

Juve je u meču s Milanom bio bolji rival. Propušten je ogroman broj šansi i na kraju Stara dama može žaliti za izgubljenim bodovima.

Dušan Vlahović je trenutno u pregovorima oko novog ugovora s Juventusom. Dobra vijest za njega je da Max Allegri vjerovatno neće voditi Bianconere naredne sezone, a vidjet ćemo hoće li Srbin biti u ekipi.

Ponuda za nastavak karijere u drugim klubovima ima. Juve nema ništa protiv prodaje ukoliko prava cifra dođe i vidjet ćemo šta će se desiti s njim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba napomenuti da je s tribina ovaj meč posmatrao i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi i on sigurno neće biti sretan zbog reakcije napadača Orlova.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti