Džeko dobio čestitku i od Rome: Vučica 'provalila' nadimak Dijamant
Dijamant već odavno vuče svoj nadimak, a čini se kako će ga sada koristiti i ljudi iz Rome.

Klub mu čestitao

Džeko dobio čestitku i od Rome: Vučica 'provalila' nadimak Dijamant

Napadač Rome i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko nastavio je sinoć da rešeta mreže protivničkih ekipa, nebitno da li se radi o klubovima ili reprezentacijama.

Popularni Dijamant je na prethodne četiri utakmice, računajući klub i reprezentaciju postigao čak šest golova, a sa posljednja dva u reprezentativnom dresu se upisao i u historiju, barem na neko vrijeme.

Kao što je to već i poznato, on je postao 10. najbolji strijelac evropskih reprezentacija svih vremena, a ispred njega su sada samo najveća imena kao što su Cristiano Ronaldo, Ferenc Puskas, Miroslav Klose, Gerd Muller ili Zlatan Ibrahimović.

Ovaj vrlo lijep uspjeh Džeke ispratila je i njegova ekipa Roma koja je preko Twittera svom napadaču uputila čestitku.

"Zahvaljujući sinoćnjim golovima za Bosnu i Hercegovinu Edin Džeko je postao 10. najbolji strijelac evropskih reprezentacija svih vremena", navodi se u tweetu Rome, a zanimljivo da se odmah pored toga nalazi i jedan simbol dijamanta, pa je jasno da se u Romi 'pročuo' Džekin nadimak iz nacionalnog tima.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

king11
klocina žešća
2 84

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi