Hoće li se 'historija' ponoviti? Džeko ulazi, pa zabija i asistira za preokret protiv Sassuola

Inter danas za povratak na prvo mjesto

Hoće li se 'historija' ponoviti? Džeko ulazi, pa zabija i asistira za preokret protiv Sassuola

Eldar Ganibegović

Danas se u okviru 26. kola italijanske Serije A sastaju Inter i Sassuolo.

Nakon sinoćnjeg kiksa Milana kod Salernitane (2:2), Inter za svojim gradskim rivalom sada zaostaje samo dva boda uz dvije utakmice manje, pa će večerašnji meč biti i meč za povratak na prvo mjesto.

Mediji na Apeninima najavljuju da bi Edin Džeko nakon dugog vremena trebao dobiti malo odmora, a da bi u napadu trebala zaigrati južnoamerička kombinacija Alexis Sanchez - Lautaro Martinez.

U prvom meču ove dvije ekipe koji je igran na Mapei stadionu Džeko je također počeo na klupi, a rezultat nakon prvog poluvremena bio je 1:0 za domaću ekipu.

Simone Inzaghi u 57. minuti šalje Edina Džeku na teren, a Dijamant za manje od 60 sekundi provedenih na terenu pogađa glavom na asistenciju Perišića za izjednačenje. 

Gol za preokret u 78. minuti iz penala postiže Lautaro Martinez, a penal je izborio upravo Edin Džeko, kojem je četiri minute kasnije poništen gol zbog ofsajda.

Dakle, protekli duel Intera i Sassuola bio je u znaku Dijamanta iako je odigrao tek nešto više od pola sata, a mi ne bismo imali ništa protiv da tako bude i večeras.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica Inter - Sassuolo počinje u 18 sati.

Edin Džeko je u svim takmičenjima za Inter ove sezone postigao 14 golova i upisao osam asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Dzeko kad udje svjez u drugom poluvremenu to je velika prevaga za Inter...nije njemu vise 20 godina da moze trcati 90 minuta,plus sto on ne stoji samo na protivnickoj polovini kao vecina klasicnih napadaca nego se stalno vraca i u odbranu.
1 2
tip
Idiotizam od clanka. Samo eto da se nesto napise.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi