"Džeko izgleda zastrašujuće za defanzivce i da se ja pitam ne bih ga pustio nigdje"
Foto - EPA

Bivši fudbaler savjetuje Rimljane

"Džeko izgleda zastrašujuće za defanzivce i da se ja pitam ne bih ga pustio nigdje"

Midhat Šljivak

Edin Džeko nije uspio da realizuje transfer iz Rome u Juventus.

Iako je dijamant imao sve dogovoreno sa italijanskim prvakom, posao je pokvario Napoli koji nije želio da pusti Arkadiusza Milika da se pridruži Romi.

Na kraju je Edin ostao bez transfera. Juventus je angažovao Alvara Moratu, a Džeko će očigledno barem još jednu sezonu ostati član rimske Vučice.

Edin je u Italiji stekao već veliko ime, a za TMW radio govorio je nekadašnji defanzivac Sampdorije, Rome i Zaragoze Marco Lanna, koji je imao samo riječi hvale za bh. fudbalera.

"Da je otišao u Juventus, odlično bi se uklopio sa Ronaldom", počeo je priču Lanna i nastavio je:

"Da sam čelnik Rome ne bih ga pustio nigdje, izuzev ako dođe baš ogromna ponuda. On je istinski takmičar, ima ličnost i ime je na internacionalnoj sceni i njegovo prisustvo zastrašuje protivničke defanzivce."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bili su pregovori sa Milikom, dobar je igrač, ali trebalo bi mu vremena da se uklopi. Džeko ima godina, ali pred njim su sigurno još dvije ili tri dobre sezone. Nije mu sigurno lako znati da te je klub želio prodati", zaključio je Lanna.

Džeko će prvi meč sezone odigrati u nedjelju protiv Juventusa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi