Džeko: Još uvijek pratim Manchester City, pobjeda protiv Uniteda od 6:1 je bila posebna
Džeko je u Cityju igrao četiri i pol godine i u tom periodu je postigao 50 ligaških golova

Dijamant se prisjetio perioda na Otoku

Džeko: Još uvijek pratim Manchester City, pobjeda protiv Uniteda od 6:1 je bila posebna

Napadač Rome i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko govorio je za magazin FourFourTwo o periodu kada je bio član Manchester Cityja.

Džeko je rekao da se rado sjeća tog perioda, a posebno mu je draga utakmica u gostima protiv Manchester Uniteda kada je City pobijedio 6:1. Džeko je na tom meču postigao dva pogotka.

"Bio sam tamo četiri i pol godine. Osvojio sam nekoliko trofeja i proveo sjajno vrijeme. To je poseban period u mojoj karijeri. Još uvijek pratim City kada god mogu. Osjećam još uvijek da je to moj klub. Bilo mi je zadovoljstvo igrati u najjačoj ligi na svijetu. Uvijek želite igrati sa najboljima i porediti se sa najboljima", poručio je Dijamant.

Potom se osvrnuo i na utakmicu protiv Manchester Uniteda kada je bilo 1:6 na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Pobijediti ih 6:1 na njihovom terenu je bilo poniženje, posebno jer je bio u pitanju derbi pa je to bilo još gore po njih. Sve se desilo tako brzo - postigli smo tri gola u posljednjih pet minuta ili tako nešto. Možda nam je ta utakmica dala dodatnu energiju i samopouzdanje da pomislimo da možemo osvojiti titulu te godine. Pobijediti Mancehster United sa Alexom Fergusonom je bilo nešto posebno za nas i navijače. Navijači Uniteda su uvijek imali tu zastavu koja je brojala godine otkad je City bez titule. Ali, nakon što smo ih pobijedili 6:1, bili su tihi", rekao je Džeko.

Inače, Dijamant je član Građana bio od januara 2011. do ljeta 2015. godine, a u tom periodu je postigao 50 ligaških golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti