Džeko napada Milan

Dijamant u prvoj postavi na San Siru

Džeko napada Milan

Milan i Roma za nešto više od sat vremena na San Siru počinju derbi susret 28. kola Serije A. 

Duel ovih timova uvijek donosi izuzetno zanimljiv nogomet i nadamo se kako će tako biti i ovog puta.

Utakmoica ima nešto veći takmičarski značaj za Vučicu koja se bori za ulazak u Ligu prvaka iako joj Atalanta bježi čitavih šest bodova. S druge strane, Milan jedino može da se bori za Evropa ligu do kraja sezone.

Što se tiče igračkog kadra, nešto većih problema da sastavi momčad imao je domaći trener Stefano Pioli jer mu nedostaju tri fudbalera. Naravno, najveći hendikep je izostanak Zlatana Ibrahimovića, a osim njega na terenu neće biti ni defanzivaca Duartea te Musacchija. Dobra vijest za navijače je igranje Simona Kjaera koji je ranije u toku sedmice imao problema sa povredom.

Kod Rome dva fudbalera nedostaju - golman Pau Lopez i ofanzivac Nicolo Zaniolo.

U prvoj postavi Vučice naravno nalazi se kapiten Edin Džeko, dok s druge strane Asmir Begović i Rade Krunić susret za Mla počinju s klupe za rezerve.

Ovo su postave:

Milan: G Donnarumma; Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez; Kessie, Bennacer; Castillejo, Calhanoglu, Bonaventura; Rebić.

Roma: Mirante; Zappacosta, Smalling, Mancini, Spinazzola; Veretout, Cristante; Kluivert, Pellegrini, Mkhitaryan; Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Meč počinje od 17.15 sati.

Ukoliko ste ljubitelj klađenja, onda što prije otiđite na stranoicu MOZZARTA i iskoristite posljednje minute da odigrate ovaj par. Kvote su OVDJE!

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi