"Džeko nije dobar kao prije, West Ham je bolji bez njega"
Iako Džekine brojke govore da je možda bolji nego ikada, Emily smatra da je ipak bio bolji dok je nastupao za Manchester City i da možda više nije vrijedan Premiershipa.

Novinarka Emily Morris ne želi Dijamanta u Londonu

"Džeko nije dobar kao prije, West Ham je bolji bez njega"

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko iznenada se našao na meti nekoliko engleskih premierligaša.

Iako ima 32 godine, Džeko igra možda i najbolji fudbal u životu, a to pokazuje kako u dresu svoje Rome tako i naše reprezentacije. On je na posljednja četiri meča, računajući i klub i reprezentaciju, postigao ukupno šest golova i to je odmah probudilo interes engleskih klubova koji navodno žele da ga dovedu u januaru.

Southampton, Crystal Palace i Cardiff jučer su se dovodili u vezu sa Dijamantom, a danas ga italijanski mediji povezuju i sa West Ham Unitedom. Tragom tih informacija britanska novinarka Emily Morris odlučila je da na stranici Foreverwestham.com napiše svoje mišljenje o eventualnom dolasku Džeke u njen voljeni klub.

Ona je tom prilikom pohvalila Dijamanta kazavši da se bez dilema radi o sjajnom napadaču, ali je očigledno malo prolupala lončiće u dijelu kada govori da Džeko nije jednako dobar kao prije. Osim toga, ona smatra da eventualni dolazak Džeke ne bi bio dobar za West Ham prije svega zbog Marka Arnautovića.

"Kada pomislite na napadača Edina Džeku, sjetite se uspjeha u kojem je uživao dok je bio u Premier ligi. To su bili njegovi najbolji dani, a njegova forma je doprinjela i podizanju šampionskih titula. Bilo kako bilo, jedan od klubova koji vam ne treba biti na pameti kada se spomene Džeko je West Ham", piše Emily, pa dodaje:

"Činjenica da bi West Ham mogao ponuditi Džeki povratak u Premier ligu mogla bi zabrinuti ključnog igrača. Taj igrač je Marko Arnautović koji definitivno uživa u statusu najvažnijeg igrača West Hama. On je već neko vrijeme glavni u timu, ali to bi se sve moglo završiti ukoliko West Ham dovede nekadašnjeg napadača Manchester Cityja. Arnautović i Džeko, obojica su visoki, snažni...Dakle, ako Džeko dođe, onda bi Arnautović mogao ostati po strani. Manuel Pellegrini neće trebati dva slična igrača koja bi igrala jedan pored drugog i morao bi izabrati jednog od njih dvojice".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nema dilema da je Džeko fantastičan napadač, ali Arnautović je trenutno u sjajnoj formi, tako da ne bi bilo fer prema njemu dovesti napadača koji bi ga mogao zamijeniti u prvom timu. Džeko nije dobar kao što je nekada bio, tako da bi njegovo dovođenje bilo besmisleno. West Ham je mnogo bolji bez njega", između ostalog navodi Emily u svom tekstu.

Naravno, mi u Bosni i Hercegovini nismo saglasni sa mnogim od onoga što je ona napisala, ali ukoliko Džeko zaista potpiše za West Ham, sigurni smo da bi i ona vrlo brzo shvatila kako je pogriješila.

Top Komentari

Chupy
Ova se razumije u fudbal ko Mara u krivi kurac.
85 2
Mr.Balboa
Da ova nije pomjesala Dzeku sa nekim drugim hahaha!!!
68 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi