Džeko postigao dva gola, ali navijače je protiv Bologne oduševio drugi novajlija

Džeko postigao dva gola, ali navijače je protiv Bologne oduševio drugi novajlija

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko bio je dvostruki strijelac u visokoj pobjedi Intera nad Bolognom.

Inter je na Meazzi slavio sa visokih 6:0, a bh. reprezentativac u nastavku u razmaku od samo pet minuta postiže dva gola. Prethodno je meč počeo na klupi, ali je ušao sredinom prvog dijela nakon povrede Corree.

Osm Džeke, strijelci su bili Lautaro Martinez, Milan Škrinjar, Nicolo Barrella i Matias Vecino.

Iako uopšte nije bio strijelac, najviše glasova navijača Intera za igrača utakmice dobio je Denzel Dumfries, koji je upisao jednu asistenciju i to kod prvog gola. Nizozemac je ovog ljeta stigao iz PSV-a, a jučer je odigrao zaista kvalitetnih 90 minuta.

Dumfries je stigao da zamijeni Achrafa Hakimija i na dobrom je putu. Pruža dobre partije u dresu Intera, a ovo mu je prvi meč u dresu Nerazzurra da je na terenu proveo svih 90 minuta. Prethodno je igrao 36 minuta u Ligi prvaka protiv Real Madrida, 23 protiv Sampdorije, te sedam minuta protiv Genoe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter već u utorak gostuje kod Fiorentine, a trenutno je ovaj tim na vrhu tabele sa 10 bodova. U Ligi prvaka je odigrao jedan meč, te je poražen kao domaćin od Real Madrida s 1:0. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barca.forever
Hebo majku, evo gledam i ne mogu se načudit....? Da li stvarno neko može biti tek tako novinar? To mi nikako ne izlazi iz glave.Koliko se portala obajvili prije svega za Džeku i Inter i gdje non-stop pišite "pobjeda Intera od 6:0" Nije isto 6:0 i 6:1 ali ni to nije bitno jer nećete vi nikoga uvrijediti ako napišete i 6:0 i 4:0 11:0... već je vaša neobjektivnost veliki problem, baš kao i pomatranje informacija.Moji novinarčići moji
6 1
user1604395621
Škorić je promašaj od novinara....cijelu noć i pola dana si imao vremena da provjeriš tačan rezultat i objaviš objektivno....ali ne to je teško!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi