Insigne u Napoliju do 2022. godine
Foto: EPA

Ostaje vjeran klubu

Insigne u Napoliju do 2022. godine

Lorenzo Insigne je, prema natpisima italijanskih medija, potpisao novi ugovor sa Napolijem. 

Ovaj 25-godišnji ofanzivac je postigao dogovor sa čelnicima tima iz Napulja i stavio je paraf na novi petogodišnji ugovor s kojim se obavezao da će 'nebeskoplavima' biti vjeran do 2022. godine. 

U ugovoru nema ni otkupne klauzule, iako je Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis navodno želio da ona iznosi 100 miliona eura, a sve kako bi spriječio scenario sličan odlasku Gonzala Higuaina u Juventus. 

Insigne, koji je rođeni Napolitanac, igra najbolju sezonu u karijeru. U dosadašnje 43 utakmica je postigao 16 pogodaka, a tome je dodao i deset asistencija. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

U karijeri je još igrao za Cavese 1919, Foggiju i Pescaru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi