Džeko rekao DA!
Kapiten fudbalske reprezentacije BiH se u velikom transferu vraća u engleski Premiership (Foto: EPA)

Pristao na transfer u Chelsea

Džeko rekao DA! · Udarna vijest

M. Šljivak

Napadač Rome i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko pristao je na transfer u Chelsea. Ovu vijest je večeras donio poznati italijanski novinar Gianluca Di Marzio, stručnjak za velike transfere.

Chelsea je već dugo u potrazi za kvalitetnim napadačem. Nekoliko imena se povezivalo sa Plavcima, a zatim je ispred svih iskočilo ime kapitena reprezentacije BiH.

Džeko je, kako tvrdi Di Marzio, večeras pristao na transfer u redove londonskog kluba. Sada je sve na Chelseaju koji će pored Edina u paketu dovesti i defanzivca Emersona Palmierija.

Ukupna vrijednost transfera trebala bi biti 60 miliona eura. Vučica bi odmah inkasirala 50 miliona eura, dodatnih 10 bi dobili kroz bonuse, a put Olimpica će u slučaju konačnog dogovora na pozajmicu i belgijski napadač Michy Batshuayi.

Ako se sve završi kako treba, Džeko će se nakon dvije i po godine vratiti u Englesku, gdje je od januara 2011. do augusta 2015. godine nosio dres Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je za Romu odigrao ukupno 116 utakmica i postigao je 61 gol.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi