Kraj na Mundijalu znači i kraj velike ere! I kapiten diže sidro, zlato postaje pepeo i dim!

Razmatra najradikalniju odluku u karijeri

Kraj na Mundijalu znači i kraj velike ere! I kapiten diže sidro, zlato postaje pepeo i dim!

A. Čaušević

Kraj u Mundijalu znači i kraj jedne velike generacije. Generacije koja je obećavala mnogo, ali se nije proslavila te je velika takmičenja završila bez zlatne medalje, nešto što je rijetko ko mogao zamisliti da će se desiti s obzirom na kvalitete. 

Već dugi niz godina su u vrhu i stalno među prvim favoritima za osvajanje zlatne medalje. Bilo na Evropskom bilo na Svjetskom prvenstvu, međutim kada bi došli turniri do finalne pobjede nisu uspjevali doći.

Zlatnoj generaciji reprezentacije Belgije je došao kraj. Ispadanje u grupnoj fazi Svejtskog prvenstva znači i kraj snovima o osvajanju titule namjenjenoj najboljoj reprezentaciji svijeta.

Romelu Lukaku je u toliko očajnom stanju zbog brojnih promašaja da želi dignuti sidro, ali isto tako namjerava uraditi i kapiten Eden Hazard pa će zlatna generacije na neki način postati pepeo i dim.

Hazard je odlučio da ozbiljno razmisli da li će više ikada obući dres Crvenih đavola i to će uraditi u društvu ljudi kojim najviše vjeruje.

Na to su ga natjerala dešavanja uoči meča protiv Hrvatske kada ga je sada već bivši selektor Belgije, Roberto Martinez ostavio na klupi i odlučio je da ne bude starter.

Oglasi

Kada god bi bio zdrav Hazard bi uvijek bio starter za Belgiju, da bi protiv Hrvatske ušao tek u 87. minuti i to kao peta izmjena.

Hazard će u januaru napuniti 32 godine, svakako je i to jedan od mogućih razloga oproštaja, ali i brojna razočarenja na velikim takmičenjima kao i nemiri u svlačinici koji su eskalirali u Kataru.

Do Katara su dolasci na reprezentativna okupljanja predstavljali radost i nešto poput porodično druženja. Svjetlo na kraju tunela s obzirom na brojne povrede u Realu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Eden igra dobro i prava je šteta što je igrao samo deset minuta. Psihički, biti izmjena je sigurno bio udarac za njega", kazao je Thibaut Courtois nakon utakmice protiv Hrvatske.

Hazard za Belgiju igra 15-ak godina, do sada je skupio 126 nastupa i postigao 33 gola, ali izgleda da je došlo vrijeme da donese najtežu odluku u svojoj karijeri.

Top Komentari

King_Kenny
...njega sa onom drobinom ne bi zvao ni selektor San Marina,ja ne znam jel ovaj Martinez normalan da zove ovog debelguza i jos da mu da minute na SP...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi