Svjetska zvijezda dolazi u Istanbul! Džeko, Tadić, Icardi, Fred, Zaha i Mertens odlaze u drugi plan

Zaigraće pored bh. reprezentativca?

Svjetska zvijezda dolazi u Istanbul! Džeko, Tadić, Icardi, Fred, Zaha i Mertens odlaze u drugi plan

E. Škorić

Bio je na korak od završetka karijere u 32. godini, ali čini se da ipak još planira da igra i spreman je da se pridruži velikom broju zvijezda u Turskoj.

Ovo ljeto Edin Džeko je kao veliko pojačanje potpisao za Fenerbahče, zatim su došli Dušan Tadić, Fred i Cengiz Under, a Galatasaray je uzvratio potpisivanjem Maura Icardija, ali i dovođenjem Angelina, Hakima Ziyecha i Wilfrieda Zahe, dok je od ranije u timu Dries Mertens.

Sve to već nam garantuje spektakularnu sezonu u turskom nogometu. Galatasaray brani titulu, a gradski rival Fenerbahče sanja o istoj već devet godina. Istovremeno, pojača se i treći velikan Bešiktaš, a iz sjene kao i uvijek vrebaju Trabzonspor i neki drugi timovi.

Zbog Džeke nama je Fenerbahče u fokusu, a ovaj tim je krenuo sjajno u sezonu ostvarivši dvije sigurne prvenstvene pobjede uz tri gola bh. kapitena. Osim toga, Fener briljira i u Evropi, te je na korak od grupne faze Konferencijske lige nakon što je u prvoj utakmici play-offa kao domaćin deklasirao Twente s 5:1.

Fenerbahče već neko vrijeme nastoji dodatno da se pojača, bio je cilj da se nađe igrač na poziciji centralnog veznog i dugo je meta bio Rade Krunić, ali trener Stefano Pioli je nakon pobjede nad Torinom poručio da Krunić ostaje u timu.

Oglasi

A turski mediji sada su se raspisali o novom senzacionalnom transferu. Eden Hazard je napustio Real Madrid ovog ljeta i šuškalo se da je blizu prekida karijere, no uveliko se raspravlja o tome kako će Belgijanac put Istanbula i da će nositi dres Fenera.

Zvijezda, koja je bila daleko ispod očekivanja u eri Real Madrida, nastavlja svoju potragu za novim klubom. Prema vijestima francuskog Foot Mercata, tvrdi se da se jedan od menadžera belgijskog nogometaša nedavno sastao s velikim klubom iz Turske.

Tvrdi se da je menadžer 32-godišnjeg nogometaša tursku opciju vidio kao novi izazov za Hazarda i da su spremni napraviti ovaj potez. Podsjetimo, Hazard trenutno nastavlja provoditi vrijeme sa svojom porodicom dok se nerado sjeća prošlih sezona kada je uglavnom grijao klupu u Madridu, dok je prethodno bio jedan od najboljih krilnih igrača na svijetu noseći dres Chelseaja.

Za Hazarda se zanimalo nekoliko francuskih timova, brazilski Botafogo, standardno i timovi iz Saudijske Arabije, ali sve je to on do sada odbio. Čak i MLS, gdje je ovog ljeta otišao Lionel Messi koji je potpisao za Inter Miami.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Također, spominjalo se prije 2-3 dana da mu je ponudu dao Crystal Palace, no čini se da ni povratak u Premier ligu ne dolazi u obzir, dok je sve izvjesnije da bi mogao postati nova zvijezda Fenera.

U nedavno završenoj sezoni Hazard je skupio samo 392 minute u Real Madridu - 10 utakmica, jedan gol i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi