Eden Hazard u novu sezonu s novom pozicijom na terenu

Eden Hazard u novu sezonu s novom pozicijom na terenu

E. Škorić

U stručnom štabu Real Madrida planiraju da naprave dodatni prostor za Edena Hazarda.

Prve tri sezone za Hazarda u Madridu bile su jako teške i razočaravajuće, ali ima priliku za novi početak. Zbog Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru krajem godine, bit će dosta zgusnut raspored, veliki su napori za sve, pa će treneri morati više da rotiraju.

Carlo Ancelotti je svjestan da mora da bude oprezan sa Karimom Benzemom, koji u decembru puni 35 godina, a ima nevjerovatnu minutažu, čak 3919 minuta je proveo na terenu prošle sezone.

Kako saznaje madridski list AS, Hazard će dobiti priliku da zaigra kao lažna devetka, kako bi Benzema imao više prostora za odmor. Bit će to nešto novo za Belgijca, čija je prirodna pozicija lijevo krilo. Sada je ta pozicija u potpunosti pripala talentovanom Brazilcu Viniciusu, koji je prošle godine zabio čak 22 gola uz 16 asistencija i tome dodao četiri iznuđena penala.

Desna strana pripada njegovom sunarodnjaku Rodrygu, a Edena Ancelotti planira rotirati s Benzemom i imaće stoga više prostora za igru, mada će ovo najviše pogoditi rezervnog napadača Borju Mayorala, dok će Mariano Diaz i Luka Jović gotovo sigurno pronaći nove klubove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eden neće imati ništa protiv toga, dapače on je izjavio da je spreman na sve samo da zaigra i da dobije novu šansu. Nije da nikada nije igrao na poziciji centralnog napadača, ali biće to jedno posebno iskustvo za 31-godišnjaka.

Hazard ima najveću platu u Real Madridu iako ima sporednu ulogu. Belgijanac godišnje dobija 12 miliuona eura neto, što znači da više zarađuje i od Benzeme, Modrića, Kroosa i Courtoisa, koji imaju daleko važnije uloge u timu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Najveća plata u prvaka Evrope, 12mil. whahahahah.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi