Osvanuo najtužniji dan u životu Edena Hazarda, agent je pokušao, ali bol i rane su prevelike

Ništa od odlaska u Fenerbahče

Osvanuo najtužniji dan u životu Edena Hazarda, agent je pokušao, ali bol i rane su prevelike

E. Čaušević

Turski mediji sinoć su objavili pravu "bombu" i najavili dolazak Edena Hazarda u Fenerbahče koji je navodno ponudio Belgijancu ugovor, ali je to jutros demantovano. Hazard bi se danas trebao oglasiti o svim tim špekulacijama i saopštiti najtežu odluku koju je morao donijeti u svom životu.

Hazard je prije nekoliko mjeseci postao slobodan igrač nakon što je postigao s Real Madridom sporazumni raskid saradnje.

Belgijanac je bio potpuni promašaj kraljevskog kluba koji ga je platio čak 115 miliona eura Chelseaju prije četiri godine. Od njega se mnogo očekivalo u Real Madridu, no boravak u tom klubu bio je za zaborav.

U Realu su odlučili da raskinu ugovor s Hazardom i oslobode mjesto u ekipi za neke nove igrače, a Belgijanac se nije previše žalio zbog takve odluke jer je i sam svjestan koliko je podbacio u tom klubu.

Hazard je već nekoliko mjeseci bez kluba, no prethodnih dana pojavile su se priče da bi mogao put Turske. Tamošnji mediji objavili su da je Fenerbahče ponudio Hazardu dvogodišnji ugovor i da su blizu dogovora, no čini se da od toga nema ništa.

Oglasi

Mediji u Belgiji jutros su objavili da Hazard neće karijeru nastaviti u dresu Fenera i da bi već danas trebao da se oglasi kako bi zaustavio sve špekulacije u vezi svoje karijere.

Naime, mnogi pišu da je danas vjerovatno najteži dan u životu Hazarda i da će saopštiti zvanično da završava svoju igračku karijeru iako ima tek 32 godine.

Jasno je da Hazard može još mnogo toga da ponudi, no navodno se zasitio svega i psihički se preopteretio prethodnih godina u Real Madridu gdje mu je bilo jasno da nije ispunio očekivanja.

Nakon nekoliko mjeseci razmišljanja i razgovora s porodicom odlučio je da završi karijeru i danas bi tu odluku trebao javno da saopšti jer želi stati u kraj svim špekulacijama koje kruže prethodnih sedmica.

Hazard je prethodnih mjeseci imao ponude Marseillea, Nice i Lillea, ali je sve to odbio.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Agent pokušava da ga motiviše i nagovori da nastavi karijeru zbog čega je u priču uključio i Fenerbahče, no očito je da Hazard nema želju za igranjem fudbala na profesionalnom nivou i da je u Realu jednostavno "pregorio".

Hazard je itekako psihički "potonuo" zbog očajne avanture u Realu što ga je dotuklo, te je to glavni razlog što više nema volju da se vraća na teren.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi