Legende nastavljaju komentarisati Edina Džeku, uključio se i veliki Alessandro Del Piero

Sjajan start u Interu

Legende nastavljaju komentarisati Edina Džeku, uključio se i veliki Alessandro Del Piero

A. Čaušević

Edin Džeko govori na terenu. Iako osporavan i označen kao neko ko neće moći zamijeniti Romelua Lukakua, praksa pokazuje suprotno. 

Džeko je minulog vikenda ušao sa klupe i uspio je zabiti dva gola u kratkom vremenskom periodu, posebno je bio impresivan drugi kada je skoro pa iz mrtvog ugla pogodio mrežu Bologne.

Nakon impresivnih partija i sjajnog starta u novom klubu Džeko je fudbaler o kojem se najviše priča kada je u pitanju ekipa aktuelnog prvaka Italije.

Luca Marchegiani, legendarni golman, je usporedio Džeku i Lukakua kazavši kako je Dijamant više igrač od belgijskog diva.

"Lukaku je jači od Džeke, ali Džeko je više igrač. Kompletniji je, radi više stvari koje Inter može iskoristiti. Može igrati dobro i sa Martinezom i Correom", smatra Marchegiani.

U raspravu oko Džeke uključio se i veliki Alessandro Del Piero, ikona Serije A i fudbaler čija riječ definitivno ima težinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ekiipe Simonea Inzaghija postižu mnogo golova, Inter ima kvalitetne igrače kao što su Dumfries ili Džeko koji može postići isti broj golova kao i Lukaku", smatra Del Piero,

Džeko je trenutno na tri gola u Seriji A, poređenja radi Lukaku je u šampionskoj sezoni Intera postigao 24 prvenstvena gola, s tim da je izvodio i penale.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Del Piero..!!!! Čovjek zbog kojeg volim fudbal ..!
27 0
Mepa
Ja mislim da nema covjeka da ne voli Del Piera kakav je to majstor bio?
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi