Fantastične scene iz Istanbula, dva Bosanca na centru, a kamerman zna šta treba da snima

Džeko i Varešanović u centru pažnje

Fantastične scene iz Istanbula, dva Bosanca na centru, a kamerman zna šta treba da snima

E. Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea u okviru sedmog kola turske Superlige igraju na svom terenu protiv Rizespora, a pred sami početak ove utakmice u centru pažnje našli su se bh. reprezentativci Edin Džeko i Dal Varešanović.

Fenerbahče je jasno veliki favorit u današnjem okršaju protiv Rizespora i sve osim pobjede domaćih sigurno bi bilo ogromno iznenađenje.

Da domaći žele iz ovog meča samo tri boda pokazalo se već na samom početku jer gosti nisu izdržali ni tri minute, a Fenerbahče je već uspio da povede sa 1:0.

Džeko je poslao sjajnu dugu loptu za Dušana Tadića koji je asistirao za Szymanskog, a sjajni Poljak zabija pogodak za 1:0 i veliko slavlje na tribinama Fenerbahčeovog stadiona.

No, pred sami početak ove utakmice u centru pažnje našli su se Džeko i Varešanović koji su danas protivnici, a već za dvije sedmice će zajedno braniti dres bh. reprezentacije u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvu.

Oglasi

Džeko i Varešanović su se srdačno pozdravili pred početak utakmice, a Dijamant je zagrlio mladog veznjaka i poželio mu sreću, te sigurno kada je sudija označio početak meča to prijateljstvo je otišlo "na čekanje".

I kamere su snimile ovaj sjajan trenutak bh. fudbalera pred sami početak utakmice i sigurno je da će Džeko i Varešanović danas biti glavne uzdanice svojih ekipa.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko je od dolaska iz Intera u turskom prvenstvu odigrao šest mečeva i zabio je već četiri gola i dodao tri asistencije.

S druge strane, Varešanović je u Rizespor stigao nedavno iz Sarajeva, te je na također šest utakmica uspio postići dva gola za svoj novi klub.

Top Komentari

Hanibal
Kada je igrac iz Srbije onda je on Srbin, Poljske Poljak, Hrvatske Hrvay itd. Ali kad je iz BiH on je za novinare ovoga portala Bosanac??? Zasto se ne smije napisati dva Bosnjaka iz BiH? Zasto se samo Bosnjacima na ovom portalu uporno uskracuje etnicko ime?? Ovdje se svjesno krsi i Ustav BiH, po kojemu u BiH zive 3 naroda: Bosnjaci, Srbi i Hrvati.
2 0
Fantastične scene iz Istanbula, dva Bošnjaka na centru, a kamerman zna šta treba da snima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije