Inter je u problemu, ali mnogi su oduševljeni onim što su napravili ovog ljeta

Ostali bez dvojice prvotimaca, ali...

Inter je u problemu, ali mnogi su oduševljeni onim što su napravili ovog ljeta

E. Čaušević

Inter je prošle sezone nakon 11 godina čekanja uspio da osvoji titulu prvaka Italije i ove sezone očekivao se novi iskorak.

Navijači Intera očekivali su da bi se ove sezone mogao napraviti iskorak u Ligi prvaka jer su na okupu imali zaista odličnu ekipu, ali sve je palo u vodu kada je klub potvrdio da su u velikim finansijskim problemima.

Prvi koji je napustio klub bio je trener Antonio Conte zbog neslaganja s čelnicima kluba. Nakon toga iz Intera su potvrdili da će morati prodati nekoliko igrača kako bi riješili problem s finansijama.

Ubrzo nakon toga ekipu je napustio Achraf Hakimi koji je blistao prošle sezone. On je odlučio da karijeru nastavi u dresu PSG-a, a Inter je od njegove prodaje inkasirao 70 miliona eura.

Prije nekoliko dana Inter je napustio i Romelu Lukaku koji je bio vjerovatno najbolji igrač ovog tima prethodne dvije sezone.

Lukaku se vratio u Chelsea za čak 115 miliona eura što je odlična suma novca za Inter. Klub s Meazze je oduševio navijače načinom na koji su doveli zamjene za ovaj dvojac.

Oglasi

Inter je angažovao Denzela Dumfriesa koji je stigao iz PSV-a za 12.5 miliona eura i bit će zamjena za Hakimija, dok je u napad stigao bh. reprezentativac Edin Džeko.

Džeko je u Inter došao iz Rome skoro besplatno jer će klub morati platiti samo dva miliona eura kroz bonuse ukoliko ostvari pojedine ciljeve. To znači da je Džeko u Inter došao besplatno što je svakako odličan potez.

Inter je tako prodajom dvojice igrača zaradio 185 miliona eura, a zamjene za Hakimija i Lukakua platili su samo 12.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uz to treba dodati da je ranije u Inter stigao i Hakan Calhanoglu koji je došao bez obeštećenja nakon što mu je istekao ugovor s gradskim rivalom Milanom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Dzeko dijamantu nas sretno da ti bude i da budes prvi strijelac serie a
6 1
dinass
I nista nisu slabiji
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi