Duško Tošić završava transfer reprezentativcu Bosne i Hercegovine
FOTO: EPA

Čini se da je blizu realizacija

Duško Tošić završava transfer reprezentativcu Bosne i Hercegovine

Haris Zilić

Sve izvjesnije je da će reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić (30) ove zime napustiti redove Milana, a kako stvari trenutno stoje nova destinacija će biti turski velikan Fenerbahce.

Krunić bi tako mogao proširiti balkansku koloniju u turskom velikanu za koji već igraju Džeko, Livaković, Tadić.

Iako još nema konkretnog dogovora između Milana i Fenerbahcea, turski mediji pišu da bi se to moglo dogoditi u narednim danima.

Navodno je glavna veza za transfer Krunića bivši reprezentativac Srbije, Duško Tošić.

Tošić se odmah po završetku igračke karijere bacio u menadžerske vode i pokazao se kao vrlo sposoban u završavanju transfera posebno na tržište Turske.

Oglasi

Intersanto da je prije dvije godine bio jedan od najzaslužnijih i za transfer Miralema Pjanića u Besiktas.

Karijera u Turskoj puno pomogla Tošiću

Igračku karijeru Tošić je završio 2021. godine u Kasimpasi, a prije toga je nosio dres Gencebirligija i Besiktasa. U Turskoj je igrao skoro deset godina i stekao mnoga prijateljstva i poznanstva.

Upravo dio karijer eproveden u Turskoj pomogao mu je da odmah uplovi u menadžerske vode i bude glavna spona za transfere u turske klubove posebno za igrače sa Balkana.

Dosta riječi je bilo o transferu Krunića tokom minulog ljetnog prijelaznog roka. Fenerbahče je činio sve da ga dovede, čak se i Edin Džeko umiješao i nagovorio je Fočaka da mu se pridruži u Istanbulu, ali Stefano Pioli, trener Milana, cijeni veznjaka i upravi je rekao da ga zadrže.

Fener je Radetu nudio 3, čak i 3,5 miliona eura neto po sezoni, što je mnogo više od 1,5 miliona koliko zarađuje na San Siru. Postojale su glasine o mogućem obnavljanju ugovora, koji sada ističe u junu 2025. godine, ali pregovori nikada nisu počeli.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahce čini se uz pomoć Tošića ima spremnu pol poziciju i samo se čeka dana kada će i zvanično završiti transfer Kurnića u Istanbul.

U igri je bio i Lyon koji je pokazao interes za bh. reprezentativca, ali Lavovi su ipak autsajderi u utrci sa truskim velikanom.

Top Komentari

BosanskaSvedska
A gdje ce karleusa?
1 0
Noname992
Ona će testirati krunića
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi