U Turskoj se priča o scenama s Džekom pred početak utakmice

Zanimljivi dječak ukrao show

U Turskoj se priča o scenama s Džekom pred početak utakmice

Midhat Šljivak

Fenerbahče je kao gost savladao Antalyaspor s 2:0 u 24. kolu turske Super lige i nastavio je bitku za titulu s Galatasarayem. Edin Džeko nije postigao gol, ali o njemu se u Turskoj ipak dosta priča.

Edin Džeko ostao je na 16 pogodaka u Super ligi ove sezone. Bh. napadač nije uspio postići pogodak u pobjedi nad Antalyasporom, no potrudio se ponovo da se o njemu priča.

Zanimljiva scena dešavala se pred sam početak ovog meča. U glavnoj ulozi bili su dječak u dresu domaćeg tima i Edin.

Dječak je na teren izlazio u dresu Antalyaspora. Ipak, očigledno je veliki navijač Fenerbahčea, pa je ispod dresa domaćeg tima imao dres Fenera.

Odlučio je pred svima zamoliti Džeku za autogram. Edin ne odbija ovakve stvari i dječak je dobio uspomenu za sva vremena.

Oglasi

Naravno, dječaku neće niko zamjeriti što navija za Fener. Ovaj klub ima ogromnu bazu navijača širom Turske i za njega je susret s Džekom bio veliki trenutak.

Rival ponovo dao gol, Džeki mjesto nije ugroženo

Michy Batshuayi zamijenio je Džeku u meču s Antalyasporom i ponovo je osigurao pobjedu Feneru.

Pojedini navijači nakon blistavih partija Belgijanca traže da on bude prvi izbor u napadu u narednom periodu jer Džeko je upao u malu krizu.

Međutim, od toga vjerovatno neće biti ništa. Edin je kapiten i prvi izbor u napadu i trebalo bi se desiti pravo čudo da tako i ne ostane.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je najbolji strijlac Super lige sa 16 pogodaka i djeluje posve nerealno da ga Batshuayi nakon nekoliko utakmica može istisnuti iz prvog tima.

Belgijanac će se morati zadovoljiti ulogom zlatnog džokera i ona mu jako dobro pristaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi