Pred najveću utakmicu godine u Turskoj: Ismail Kartal zadao najteži udarac Edinu Džeki
Foto: Gvg

Dijamant ostao na klupi

Pred najveću utakmicu godine u Turskoj: Ismail Kartal zadao najteži udarac Edinu Džeki

Endin Čaušević

Fudbaleri Fenerbahčea igraju danas u gostima protiv ljutog rivala Galatasarayja i moraju pobijediti ukoliko žele da u zadnjem kolu zadrže kakve-takve šanse za osvajanje titule. Sastavi istanbulskih klubova već su poznati, a Ismail Kartal je zadao težak udarac našem Edinu Džeki.

Galatasaray pred utakmicu godine u Turskoj ima šest bodova prednosti u odnosu na Fenerbahče dva kola prije kraja i nalazi se u odličnoj situaciji što se tiče odbrane titule.

Feneru je potrebna pobjeda na najtežem gostovanju, ali ni to im ne garantuje da će postati prvaci jer će pred posljednje kolo sezone imati tri boda manje od Galate.

U Fenerbahčeu se deset godina čeka na osvajanje titule i ljetos je uložen ogroman novac za pojačanja, ali kako stvari stoje potrebno im je čudo da postanu prvaci.

Meč se igra s početkom u 18 sati, a treneri oba tima saopštili su početne sastave.

No, ono što se našlo u centru pažnje jeste odluka Kartala da ponovo na klupi ostavi svog najboljeg igrača Edina Džeku što je za Dijamanta sigurno težak udarac.

Oglasi

Džeko i Kartal nemaju baš dobar odnos što nije tajna, a da se isti nije popravio pokazalo se i danas jer je trener Fenera dao šansu Michyju Batshuayiju iako je bh. napadač najbolji strijelac ekipe u prvenstvu.

Galatasaray: Muslera, Ayhan, Demirbay, Icardi, Kohn, Mertens, Nelsson, Sanchez, Torreira, Yilmaz, Ziyech.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Fenerbahče: Livaković, Batshuayi, Djiku, Fred, Kadioglu, Oosterwolde, Osayi-Samuel, Soyuncu, Szymanski, Tadić, Yandas.

Zanimljivo da je već prilikom formalnog izlaska na teren došlo do varnica, te svađe i naguravanja između igrača dva tima što nam pokazuje kakav spektakl nas čeka kada počne utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi