Edin Džeko u srijedu stiže na potpis!
Edin Džeko igra na vrhunskom nivou sa 37 godina i karijeru će nastaviti u Turskoj (Foto: EPA)

Istanbul novi dom

Edin Džeko u srijedu stiže na potpis!

Midhat Šljivak

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (37) napušta Inter i karijeru nastavlja u redovima turskog velikana Fenerbahčea. Dogovor između 37-godišnjeg napadača i istanbulskog tima je postignut, a Džeko će, tvrde turski mediji, već u srijedu stići na potpis ugovora.

Edin Džeko nakon osam godina napušta Italiju i karijeru nastavlja u turskom velikanu Fenerbahčeu.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prisitao je na dvogodišnji ugovor s turskim velikanom vrijedan četiri i po miliona eura po sezoni i postat će novi član istanbulskog kluba.

Džeko na potpis ugovora stiže u srijedu, odnosno odmah po završetku reprezentativnih obaveza. Tako tvrdi turska novinarka Elis Buse Arač.

Oglasi

"Edin Džeko će u srijedu navečer stići u Istanbul. Za sada je takav plan", objavila je ova novinarka koja prati dešavanja u Fenerbahčeu.

Legendarni napadač tako će započeti novu epohu u bogatoj karijeri u kojoj je bio miljenik navijača gdje god da je igrao i nema dileme da će u Istanbulu od navijača Fenerbahčea biti dočekan kao kralj.

Milioni nisu bitni već sreća supruge Amre i djece

Edin Džeko napušta ekipu Intera. Nerazzurri nisu 37-godišnjem napadaču ponudili dobre uslove za nastavak saradnje i on je na kraju ovog mjeseca slobodan igrač.

Karijeru bi kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine trebao nastaviti u turskom velikanu Fenerbahčeu. Mediji u ovoj zemlji tvrde da je posao praktički već završen i da je Edin odabrao Tursku zbog supruge Amre i djece.

Oglasi

"Edin Džeko je jako blizu Fenerbahčea. Razgovori su prošli veoma dobro i Džeko je spreman da dođe u Istanbul zbog činjenice da njegova supruga Amra voli grad i njegovu kulturu", piše Milliyet.

Edin će u Fenerbahčeu dobiti dvogodišnji ugovor vrijedan 4.5 miliona eura po sezoni, plus bonuse, a zbog supruge i djece odbio je bogatiju ponudu iz Saudijske Arabije koja mu je stigla prethodnih dana.

Njemu je navodno Al Hilal ponudio dvogodišnji ugovor uz platu od osam miliona eura po sezoni, no u ovom slučaju milioni nisu bitniji od porodice i izvjesnije je da će Džeko put Istanbula.

Zvanična potvrda transfera mogla bi uslijediti odmah nakon što sjajni napadač završi s obavezama u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, a Džeko je ranije isticao da je najvažnije od svega da se osjeća jako dobro.

"Najvažnije je da se osjećam dobro. Pokazao sam da još uvijek mogu igrati na visokom nivou i to se jedino računa na kraju", poruka je bh. dijamanta.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Edin Džeko je protekle sezone odigrao 52 utakmice u dresu tima s Giuseppe Meazze i ostvario je učinak od 14 pogodaka i pet asistencija.

Podsjetimo, Džeko je bogatu karijeru počeo u Željezničaru, nastavio u češkim Teplicama i Ustiju, a zatim je uslijedila velika karijera u Wolfsburgu, Manchester Cityju, Romi i na kraju Interu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi