Dešavanja u Londonu u posljednja 24 sata jasna su poruku za Edina Džeku!

Šta se dešavalo u engelskoj metropoli?

Dešavanja u Londonu u posljednja 24 sata jasna su poruku za Edina Džeku!

Admin Čaušević

Edinu Džeki Inter kao da šalje poruku da više nije prioritet te da čelnici Nerazzurra imaju na agendi neke druge poslove, potvrđuju to i dešavanja iz Londona u posljednja 24 sata. 

Džeko je u prošlosti vrlo znao biti na izlaznim vratima Rome pa bi na kraju ostajao u Rimu gdje se zadržao sedam godina. Dugo je bio povezivan sa Juventusom, a završio je u Interu.

Sada je Sarajlija na izlaznim vratima Intera i može se reći da je njegov odlazak i više nego izvjestan. Ugovor mu ističe za nekoliko sedmica i dogovora oko nastavka saradanje nema.

Postalo je to jasno nakon Posjete Piera Auslija Londonu gdje je sportski direktor Nerazzurra tražio novu posudbu Romelua Lukakua.

Inter ponovo želi na posudbu dovesti Lukakua što praktično znači da je Džeko otpisan i cilj je u napadu imati Belgijanca u paru sa Lautarom Martinezom.

Oglasi

Džeko je u posljednje dvije sezone oduševio sve u Interu svojim partijama, bez obzira što ima 37 godina u dosta utakmica je na svojim plečima nosio tim te postigao neke od zlata vrijednih golova.

Ipak, završna ponuda od četiri miliona eura i jednogodišnjo produženje ugovora sa Interom za sada nisu prihvatljivi za Džekin "klan", barem tako tvrde mediji na Apeninima.

Sve su učestalija pisanja da će Džekin naredni klub biti Fenerbahce iako ozbiljan interes sa unosnim ponudama šalju i Suadijci, tačnije Al Hilala.

Navodno je Al Hilal Džeki spreman platiti čak osam miliona eura po sezoni, međutim kapitenu bh. reprezentacije se i dalje igra evropski fudbal bi odlazak u Fenerbahce bio logičan smjer dešavanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko će svakako sačekati još neko vrijeme prije nego što donese konačnu odluku, ali neće biti iznenađenje ukoliko primamljivi život u Istanbulu za njega i njegovu porodicu na čelu sa suprugom Amrom budu presudan faktor.

Kako sada stvari stoje Džekina sudbina bi trebala biti poznata početkom sedmog mjeseca, do tada će se zainteresovani klubovi nadmetati u tome koji će mu privući veću pažnju.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
Ostaje u Italiji pa taman igrao i za Monzu ali nema mrdanja iz Italije
0 1
Mel_Glupson
Đzeko *****a obična od igrača
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti