Trener Spartak Trnave brani igrače, spominjao Džekinu platu: "Njegova jedna mjesečna plata..."

Nakon poraza u Istanbulu

Trener Spartak Trnave brani igrače, spominjao Džekinu platu: "Njegova jedna mjesečna plata..."

E. Škorić

Trener slovačkog Spartaka iz Trnave, Michal Gašparik, govorio je nakon poraza u Istanbulu od Fenerbahčea na press konferenciji, te razliku između dva tima opisao uzimajući za primjer Edina Džeku.

Spartak je poražen sa 4:0 od Fenerbahčea, koji je bio veliki favorit i to na kraju i potvrdio visokom pobjedom s kojom je kao lider grupe izborio osminu finala Konferencijske lige.

Edin Džeko bio je dvostruki strijelac u drugom poluvremenu, a prethodno su golove postigli Ferdi Kardioglu i golman gostiju Dominik Takac, koji je zatresao vlastitu mrežu nakon udarca Dušana Tadića s bijele tačke.

Michal Gašparik je stao u odbranu svojih igrača, pa je na kraju izjavio: "Znamo da Fenerbahče ima kvalitetne igrače, ali nismo htjeli da se branimo, tako da ne mogu ništa reći svojim igračima. Džekina jedna mjesečna plata je naš novac za dvije godine. Zadovoljni smo igrom koju smo odigrali i bodovima u grupi koje smo osvojili".

Oglasi

Spartak je osvojio samo jedan bod i to u četvrtom kolu kada je remizirao u gostima kod Nordsjaellanda, ali Gašparik tvrdi da je zadovoljan i da će ovo biti sjajno iskustvo za njegove igrače.

"Samo igranje u ovoj grupi za nas je bila velika stvar i veliko iskustvo. Uživali smo i taj jedan bod nam je itekako značio", poručio je trener Slovaka.

Fener je na kraju sa 12 bodova završio prvi ispred Ludogoreca koji je imao isti broj bodova, ali lošiji međusobni omjer, dok je Nordsjaelland bio treći sa 10 bodova. Danci poput Slovaka ne idu dalje, dok će Bugari igrati šesnaestinu finala Konferencijske lige i tamo ih očekuje duel s nekom od trećeplasiranih timova Evropske lige.

Žrijeb će biti održan u ponedjeljak, a Džeko i saigrači čekaju svog narednog protivnika u Evropi, dok istovremeno čekaju da se nastavi tursko prvenstvo gdje jure prvu titulu od 2012. godine.

Zbog napada na sudiju prvenstvo se neće igrati ovog vikenda, no od utorka se vraćamo uzbuđenjima koje nudi tamošnja Superliga.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Fener će gostovati kod Kayserispora 20. decembra, a onda 24. decembra dočekuje Galatasaray, s kojim će 29. decembra odigrati meč Superkupa, što će biti prva šansa za trofej Džeke u novom klubu.

Bh. napadač je ponovo u fokusu, juče je postigao dva gola i sada ih ima 16 na 21 utakmici. Prvi je strijelac turskog prvenstva, a sa dva gola Spartaku postao je najstariji igrač koji je dao dva gola na jednoj utakmici za jedan turski klub u UEFA takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije