Edin Džeko zadivio Tursku i o ovom će da bruje svi - Dijamantu, veliki si!
Foto - EPA

Posebna posveta golova

Edin Džeko zadivio Tursku i o ovom će da bruje svi - Dijamantu, veliki si!

Midhat Šljivak

Edin Džeko postigao je večeras dva pogotka u pobjedi Fenerbahčea nad Spartakom iz Trnave. Bh. napadač je nakon meča oduševio Tursku jer je golove posvetio svom saigraču Umutu Nayiru i njegovoj supruzi Nayir koji su izgubili bebu.

Edin Džeko je i večeras pokazao klasu. Dva gola u dva minuta završili su posao u meču sa Spartakom iz Trnave, a nakon meča je bh. napadač zadivio Tursku.

On je golove posvetio saigraču Umutu Nayiru i njegovoj supruzi Enfal koji su izgubili bebu. Enfal je bila u 16. sedmici trudnoće.

"Golovi su u čast Umutove preminule bebe", saopštio je Edin Džeko nakon meča i oduševio je Tursku.

Ovim potezom Džeko je još jednom potvrdio da nije samo veliki igrač, već i da je još bolja osoba. Nekad je fudbal više od igre i to je za njega večeras bio slučaj.

Oglasi

Kapitenski potez velikog fudbalskog asa koji sa 37 godina na leđima igra vrhunski fudbal i golmani strahuju od njegove pojave na terenu.

Edin Džeko predviđa veliki uspjeh saigraču

Edin Džeko govorio je večeras nakon utakmice sa Spartakom i ističe da su svi silno željeli da speru gorak okus poraza u Danskoj od Nordsjaellanda.

"Imali smo taj poraz od Nordsjaellanda, no vratili smo se jači. Završili smo prvi u grupi i smatram da smo odradili dobar posao. Igrali smo dobro i sretni smo zbog uspjeha."

Džeko vjeruje da će njegov saigrač Ferdi Kadiooglu uskoro put najboljih eropskih liga.

"Uvjeren sam da veliki klubovi prate Ferdijev razvoj i da će ga uskoro htjeti u svojim redovima. Ipak, trenutno nam je veoma potreban i nadam se da će nastaviti s ovakvim igrama", istakao je Edin.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ove sezone je u 21 odigranoj utakmici ostvario učinak od 16 pogodaka i sedam asistencija.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Umalo hattrick Dzeko!
2 0
Drakula
Ebemo ti amru dzeko raspalu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi