Kontakt ostvaren, čeka se odluka - Kalinić pozvao Edina Džeku da potpiše za Hajduk!
FOTO: EPA

Želi ga u vrhu napada

Kontakt ostvaren, čeka se odluka - Kalinić pozvao Edina Džeku da potpiše za Hajduk!

Esmer Oštraković

Velike promjene očito bi se mogle u narednom periodu desiti u Hajduku, a dio svega mogao bi biti i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

Naime, kako prenose novinari Index.hr sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić ulaže velike napore kako bi doveo Edina Džeku u Hajduk.

Novinari Index.hr tvrde da im je informacija povrđena iz izvora bliskih timu iz Splita, a Kalinić je navodno već kontaktirao Džeku, te ga pokušava nagovoriti na dolazak u Hajduk.

Nije poznato do koje faze je sve stiglo, ali Kalinić je veoma ozbiljan u namjeri da u Split dovede napadača Fenerbahčea.

Prošlog ljeta Džeko je stigao u Fenerbahčea, a ugovor sa ovim klubom veže ga do ljeta naredne godine.

Oglasi

U protekloj sezoni odigrao je 46 utakmica, te je postigao 25 golova i dodao je deset asistencija.

Kalinić i Džeko su jedno vrijeme proveli zajedno u Romi i to kada je Hrvat bio na posubi iz Atletico Madrida u ovom klubu u sezoni 2019/2020.

Ono što raduje navijače Hajduka, te što im uliva nadu da bi Džeko mogao doći jeste njegova naklonost prema ovom klubu.

Osim toga povezan je Džeko sa Hrvatskom i zbog toga jer je vlasnik restorana u Dubrovinku, a ko zna možda od naredne sezone bude igrao za Hajduk.

Gennaro Gattuso jučer predstavljen kao novi trener Hajduka

Na Poljud je jučer stiglo veliko ime sa kojim Hajduk najbolje pokazuje svoje ambicije u narednim sezonama.

Oglasi

Naime, Gennaro Gattuso novi je trener tima iz Splita. Njegov angažman do ljeta 2026. godine potvrdio je splitski velikan, a Gattuso u Split dolazi naredne sedmice, kada će biti službeno predstavljen.

"HNK Hajduk s posebnim zadovoljstvom danas može potvrditi kako će našu prvu momčad u novoj sezoni voditi legendarni Gennaro Gattuso! S Bijelima je potpisao ugovor do ljeta 2026. godine", saopšteno je.

Kao igrač je u dresu AC Milana, gdje je igrao od 1999. do 2012. godine, osvojio apsolutno sve što je mogao, a po okončanju karijere 2013. godine započeo je s trenerskim poslom.

Potražite više informacija na temu HNL:

Njegov prvi tim bio je švicarski Sion, vodio je potom Palermo, grčki OFI, Pisu, a zatim je vodio velika imena u svijetu fudbala.

Sjedio na klupi voljenog Milana, Napolija, Fiorentine i Valencije. Posljednji angažman imao je na klupi Marseillea, gdje je podnio ostavku u februaru ove godine.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Bolje u nasem regionu zavrsiti karijeru nego negdje kod arapaca! Bolje more i priroda nego pustinja!
1 1
Wiener
koja glupost..valjda sebe cijeni dovoljno da neode tamo..nek zavrsi blistavu karijeru kao gospodin..nek neslusa rumenog papka,hajducko srce !! Navijam za Sarajevo..ali vise bih ga cijenio da se vrati u Zelju i tako zavrsi karijeru,,
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi