Džeko je večeras saznao na čemu je: Ne preostaje mu ništa drugo...

Morat će da se bori

Džeko je večeras saznao na čemu je: Ne preostaje mu ništa drugo...

Edmir Škorić

Nogometaši Intera odmjerili su snage s Villarrealom u prijateljskoj utakmici, a završena je golijadom i 4:2 pobjedom Villarreala.

Inter i Villarreal sastali su se u Pescari, a ovo je ujedno bila i generalna proba za jedne i za druge s obzirom na to da ih očekuju ligaški mečevi na startu nove sezone narednog vikenda.

Simone Inzaghi je od početka u igru poslao sljedećih 11: Handanović - Bastoni, De Vrij, Skriniar, Gosens, Dumfries, Calhanoglu, Asllani, Barella, Martinez i Lukaku.

Dakle, otprilike bi to trebao da bude sastav koji će početi novu sezonu u Seriji A i koji će Inzaghi uglavnom da koristi tokom sezone koja slijedi.

Edin Džeko našao se na klupi, ušao je tek u 69. minuti umjesto Lukakua i vjerovatno će se to dešavati u većini Interovih mečeva u sezoni 2022/23. Edin je odlučio ostati u timu iako je svjestan da će Lautaro i Lukaku imati prednost, ali ne gubi nadu i želi svakako da se dokaže i da se pokuša izboriti za što više minuta na terenu.

Ostaje mu, dakle, samo da se bori i da vjeruje da će biti važan faktor u Interovom napadu na trofeje. 

Lukaku, koji se ovog ljeta vratio iz Chelseaja, postigao je jedan od dva Interova gola večeras. Drugi je postigao rezervista D'Ambrosio u 66. minuti. Za goste iz Španije strijelci su bili Pedraza (2), Coquelin i Jackson.

Inter je u predsezoni uspio da pobijedi samo švicarski Lugano s 4:1, dok je remizirao s Monacom i Lyonom, a oizgubio je od Lensa i večras od Villarreala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Villarreal s druge strane ima finu seriju i uglavnom je dobijao svoje mečeve tokom priprema. Redom su padali Levante (3:1), Southampton (2:1), Reims (1:0), Borussia Dortmund (2:0), PSV (2:1), te večeras Inter, a remizirali su u mečevima sa Sportingom (1:1) i sa Fulhamom, također 1:1.

Villarreal u prvom kolu španske La Lige gostuje kod Valladolida, dok Inter gostuje Lecceu. I jedni i drugi igraju u subotu 13. avgusta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

krems_krems12
Dzeko se za svoje mjesto u ekipi znao izboriti i pored mnogo kvalitetnijih igraca, pa ce tako i ovog propalog Lukakua poslati na klupu nakon par kola, a sezona je duga...
7 0
Bazarich
Pa nije mu konkurencija ševcenko i nazario da lima pa da se brine Dva levata koji nece nikad postici ono sto je nas Edin. Sretno DIJAMANTU nas.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi