Dok je Džeko na okupljanju, iz Italije stigla velika vijest o njegovoj klupskoj budućnosti

Ugledna Gazzetta objavila detalje

Dok je Džeko na okupljanju, iz Italije stigla velika vijest o njegovoj klupskoj budućnosti

A. Čaušević

Edin Džeko se priprema za početak startva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u međuvremenu italijanski mediji pišu o njegovoj budućnosti u Interu. U izdanju za srijedu ugledna Gazzetta dello Sport donijela je zanimljive detalje.

Džeki ugovor sa Interom ističe na kraju sezone, a već duži period se špekuliše o nastavku saradnje između bh. napadača i milanskog kluba.

Još tokom zimskog perioda se špekulisalo da je samo pitanje dana kada će novi ugovor biti potpisan, međutim stvari su se odužile.

Gazzetta dello Sport u srijedu piše da je Džeko pristao na opciju produženja ugovora sa Interom za još jednu sezonu uz platu od 5 miliona eura.

[instagram]https://twitter.com/Gazzetta_it/status/1638405144281862147[/instagram]

Ranije se nagađalo da će popularni Dijamant potpisati ugovor na godinu plus godinu uz nešto manju platu, ali to više nije slučaj.

Oglasi

"Narednih dana predsjednik Zhang bi trebao pristati na ono što mu je rukovodstvo predložilo. Džeko je ponovo izabarao Inter", piše uglednim milanski list.

Gazzetta dalje navodi da se Džeki jako sviđa život u Milanu i da ne želi napustiti Grad mode, jedan od razloga je i taj što je ponovo postao otac.

Sarajlija je i ove sezone pokazao da je bez obzira što je nedavno proslavio 37. rođendan i dalje kalibar za velike stvari pa je svojim golovima donio Nerazzurrima italijanski Superkup.

Ipak, Džeko u zadnje vrijeme prolazi kroz golgetersku krizu, bez gola je na 12 utakmica, međutim u Interu i dalje jako vjeruju bh. napadaču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još uvijek nije poznato kada bi se trebao potvrditi nastavak saradanje. To se se sigurno neće desiti prije aprila jer Džeku u narednim danima očekuju reprezentativne obavaze.

Kapiten bh. reprezentacije je i na martovsko okupljanje stigao pun optimizma i vjere da Zmajeve može odvesti na Euro. Prvi izazov je već u četvrtak kada na Bilino polje stiže Island. Druga meč u ovom prozoru je nedjelju na gostovanju Slovačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi