Italijani pišu da je već određena Džekina sudbina u Interu i to se Dijamantu neće svidjeti

Teško da će ostati

Italijani pišu da je već određena Džekina sudbina u Interu i to se Dijamantu neće svidjeti

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko prošlog ljeta stigao je u Inter kao zamjena za Romelua Lukakua i imao je poprilično dobru sezonu i minutažu, ali ove sezone čini se da to neće biti baš tako.

Inter je vratio Lukakua iz Chelseaja na posudbu do kraja sezone i već sada se špekuliše da će vjerovatno otkupiti ugovor belgijskog napadača narednog ljeta.

Dolaskom Lukakua itekako se pojačala konkurencija u napadu, te je pored Belgijanca na početku standardan u napadu bio Lautaro Martinez i jasno je da će to biti udarni tandem Simonea Inzaghija ove sezone.

Džeko je imao u posljednje vrijeme dobru minutažu jer je Lukaku trenutno povrijeđen, ali mediji na Apeninima smatraju da će se to promijeniti kada se Belgijanac vrati na teren.

Jasno je odmah bilo da će Džeko vjeroatno biti rezervna opcija ove sezone protiv čega se on nije bunio i odlučio je da ostane u Interu iako je imao drugih ponuda za nastavak karijere.

Džeko s Interom ima ugovor do kraja ove sezone, a mediji u Italiji tvrde da je već sada poznata njegova sudbina što se tiče kluba s Meazze.

Oglasi

Football Italia je objavila da je već sada gotovo sigurno da Džeko na kraju sezone neće dobiti novi ugovor u Interu i da će imati opciju da kao slobodan igrač pronađe novi klub.

Već sada se spominju opcije da bi Džeko karijeru mogao nastaviti u Americi i Saudijskoj Arabiji jer je na meti pojedinih klubova, ali navodno bh. napadač ne želi da napušta Evropu još uvijek.

Navodno, cilj bh. napadača je da i naredne sezone igra u Evropi i u klubu koji je u samom vrhu, a tek onda mu je opcija odlazak na neki drugi kontinent gdje bi mogao završiti svoju karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko već ima 36 godina, ali i dalje igra na vrhunskom nivou i jasno je da mu neće uopšte biti problem da nađe novi klub ukoliko od Intera ne dobije novi ugovor. No, do kraja sezone još mnogo ima i Dijamant će imati vremena da ih pokuša "natjerati" da se predomisle.

Naš reprezentativac je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Intera odigrao devet utakmica u svim takmičenjima, te je uspio postići dva gola i dodati još tri asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Pridruzice se vici i misketu
1 5
zak84
Lukaku u celiku nema mjesta... sirovina crna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi