"Edin Džeko je ključan faktor za Patrika Schicka"
Patrik Schick bi sa svim bonusima mogao rimsku ekipu nakon svega koštati čak 42 miliona eura i on bi bio jedan od najskupljih promašaja u Seriji A ikad (Foto: EPA)

Ekspert za italijanski fudbal tvrdi

"Edin Džeko je ključan faktor za Patrika Schicka"

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko (32) konkurenciju u vrhu napada Rome ima u deset godina mlađem Čehu Patriku Schicku.

Iako je 22-godišnji Čeh stigao u Romu 2017. godine kao veliko pojačanje, na Olimpicu nije pokazao gotovo ništa, a naročito nije ugrozio poziciju prvog napadača koju čvrsto drži Džeko.

Ekspert za italijanski fudbal David Amoyal tvrdi da budućnost češkog napadača u Romi zavisi isključivo od onog što će se desiti sa bh. napadačem.

"Schick je odibrao dobro nekoliko utakmica, ali mislim da nije potpuno iskoristio Džekino odsustvo zbog povrede. Popravio se u posljednje vrijeme, ali ipak me ne bi iznenadilo da ga Roma pošalje na posudbu. To će zavisti isključivo od zdravstvenog stanja Edina Džeke, ali i od eventualnog dovođenja pojačanja u vrhu napada. Smatram da moraju naći pravo rješenje i vratiti uloženo u Schicka", rekao je Amoyal.

"Postoji rivalitet između Džeke i mene, ali od njega učim"

Shick je i ove sezone rezerva bh. napadaču. Dijamant je neprikosnoven u napadu Rome, a Schick šansu uglavnom čeka sa klupe.

Iako se sa Džekom bori za mjesto u timu ističe kako je sa kapitenom reprezentacije BiH izuzetno dobar prijatelj.

"Od Edina mogu dosta naučiti. Svakako da među nama postoji i određeno rivalstvo jer obojica želimo igrati, a samo je jedno mjesto u vrhu napada. Bez obzira na to, dobri smo prijatelji jer govori moj jezik", rekao je Schick.

Otkrio je i kako nije baš volio da igra na mjestu klasičnog napadača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam volio igrati na tom mjestu, ali sve se promijenilo nakon utakmice Lige prvaka protiv Barcelona. Osjećao sam se odlično, radio sam dosta za tim i rezultat je bio fantastičan. U narednom periodu želim pokazti koliko mogu, ali sve će zavisiti od minutaže", istakao je mladi češki napadač.

Edin i Patrik su ove sezone postigli po dva pogotka, čime u redovima Vučice nisu zadovoljni, pa tokom januara žele dodatno pojačati napadački dio tima.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti