Džeko se odavno nije obrukao kao sinoć, a navijači baš nemaju milosti prema Dijamantu

Nije se proslavio u toj situaciji

Džeko se odavno nije obrukao kao sinoć, a navijači baš nemaju milosti prema Dijamantu

Endin Čaušević

Edin Džeko našao se na meti kritika navijača Intera nakon sinoćnje utakmice protiv Sampdorije u kojoj je klub s Meazze osvojio samo bod. Dijamant je u sudijskoj nadoknadi imao veoma dobru priliku, ali zbog loše reakcije dobio je kritike navijača koji nisu imali milosti prema iskusnom bh. reprezentativcu.

Inter je protiv Sampdorije bio veliki favorit i mnogi su očekivali da će gosti iz Milana bez većih problema upisati nova tri boda protiv kluba iz Genove koji se ove sezone grčevito bori za opstanak u Seriji A.

Sampdoria je prije ove utakmice bila u seriji od pet mečeva bez pobjede i trijumf se čeka već više od mjesec dana.

No, itako je Inter bio favorit ekipa Dejana Stankovića uspjela je nekako sačuvati mrežu i osvojiti bod. To je bilo ponajviše zahvaljujući činjenici da su napadači Intera u sinoćnjem meču bili daleko od svoje prepoznatljive forme.

Simone Inzaghi odlučio je da meč počnu Lautaro Martinez i Romelu Lukaku, ali nakon što nisu napravili neku razliku sredinom drugog poluvremena u igru je uveo Džeku. No, ovaj put ni bh. napadač nije uspio da se upiše u listu strijelaca.

Izdvojila se nevjerovatna situacija iz 95. minute kada je Inter imao zicer za pobjedu, ali se Lautaro očajno snašao i sve upropastio.

Oglasi

Argentinac je šutirao iz skoro nemoguće situacije i mnogi su ljutito reagovali što nije dodao loptu upravo Džeki koji se nalazio ispred njega, ali u mnogo boljoj situaciji za postizanje gola. Džeko je bio ljut što nije dobio loptu jer je bio svjestan da je to bila zadnja šansa na utakmici.

Međutim, Džeko se ni sam nije proslavio nekoliko minuta prije toga kada je bio u dobroj prilici, ali zbog svoje loše reakcije na kraju se i on našao na meti nezadovoljnih navijača Intera.

Džeko je nakon centaršuta očajno šutirao i lopta je otišla daleko od gola Sampdorije i skoro završila u autu. Navijači nisu štedili Džeku zbog toga, a jedan od njih je bio baš bez milosti.

[twitter]https://twitter.com/musagete10/status/1625251027669684224[/twitter]

"Nekada odlični Džeko sada igra u Interu kao napadač i kao štoper", poručio je jedan od navijača na Twitteru aludirajući na to da je bh. napadač reagovao kao defanzivac koji je branio gol svoje ekipe od napada protivnika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://twitter.com/TenTenDidiza/status/1625252702132269100[/twitter]

No, jasno je da Džeko nije bio jedini koji je sinoć zakazao jer je zaista nevjerovatno šta su igrači Intera sve uspjeli da promaše.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Ero lukaku je bio bolji...
1 0
hamdi kurtes
Trebo je loptu da udari desnim rogom,a ne lijevim.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi