Džekin pogled ka tribini, kamerman znao šta da snima, zbog toga se naježi svaki Bosanac i Hercegovac

Na najvećem turskom derbiju sjajan detalj

Džekin pogled ka tribini, kamerman znao šta da snima, zbog toga se naježi svaki Bosanac i Hercegovac

Endin Čaušević

Najveći turski derbi Fenerbahčea i Galatasarayja nije opravdao očekivanja jer je utakmica završena rezultatom 0:0. Stadion Sukru Saracoglu bio je "pun kao šibica", a pored svih zastava navijača dva kluba bila je i ona zbog koje se naježi svaki Bosanac i Hercegovac.

Fenerbahče i Galatasaray glavni su favoriti ove sezone za osvajanje titule prvaka Turske zbog čega su mnogi očekivali spektakl na jučerašnjem meču, ali toga nije bilo.

Utakmica ljutih rivala iz Istanbula na kraju je završena bez golova, te nakon 17 odigranih mečeva oba tima imaju po 44 osvojena boda, ali je Fener na prvoj poziciji jer ima bolju gol razliku od Galate.

Stadion Sukru Saracoglu jučer je bio ispunjen skoro do posljednjeg mjesta, te je Fenerbahče imao zaista sjajnu podršku s tribina.

Na jednom manjem dijelu tribine iza gola je bila i grupa navijača Galatasarayja koja je navijala od prve do zadnje minute što je dalo dodatni šlagort na najveći derbi koji Turska ima.

Oglasi

Na tribinama su očekivano dominirale zastave Fenerbahčea, ali sredinom prvog poluvremena kamera je snimila i zanimljiv detalj koji je zapao za oko svakom Bosancu i Hercegovcu.

Naime, i Edin Džeko je imao sinoć posebnu podršku jer je jedan od navijača na tribini imao oko sebe ogrnutu nekadašnju bh. zastavu s ljiljanima, te ga je kamera snimila u jednom trenutku velikog derbija.

   Bh. navijač na meču Fenerbahče - Galatasaray ogrnut "Ljiljanima"

On se potrudio da se zastava vidi kako bi i Džeki dao do znanja da je tu i navijač koji je iz BiH, te da je došao da mu pruži podršku u velikom derbiju protiv Galatasarayja.

To nije prvi put da na mečevima na kojima igra i Džeko vidimo zastave Bosne i Hercegovine, a to je samo dokaz koliko iskusni napadač zajedno s fanovima koji ga prate donose na promociji naše domovine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, Džeko i društvo neće imati dugo vremena za odmor jer za nekoliko dana idu put Saudijske Arabije gdje ih očekuje novi okršaj protiv Galatasarayja.

Ljuti istanbulski rivali sastaju se već u petak u finalu turskog Superkupa, a ova utakmica igra se u 18:45 sati.

Top Komentari

bk123
Na koje se gluposti svelo novinarstvo..... tipa Dzekin pogled sve rekao....ono što je uradio Livakovic nitko nije...Modric rekao što nitko nije....Dzeko ovo ono, Tadić ovako onako, dajte malo nešto istrazujte pa pišite a ne neke gluposti izvoditi iz pojedine slike....to može i moj dedo sa osnovnom školom
0 1
FahrudinKonjHodzic
hamburgerdjija djeko ce na hurmasice a livakovic i oni tadijanovic odose ne europsko ne cekaju djeku hamburgerdjiju gladne gusce koji tam nikad nece stic
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi