Galata nakon titule objavila post koji je na brutalan način ismijao Fener, a najviše Edina Džeku

Jedva su dočekali ovaj dan

Galata nakon titule objavila post koji je na brutalan način ismijao Fener, a najviše Edina Džeku

Edmir Škorić

Fenerbahče se nadao da u posljednjem kolu može da dođe nekim čudom do titule, ali to se čudo nije dogodilo, pa je Galatasaray ponovo prvak Turske.

Pobjedom u gostima kod Galate Fener je uspio da zadrži kakvu - takvu šansu uoči posljednjeg kola. Danas je Feneru trebala pobjeda nad Istanbulsporom, što nije bilo upitno ni u jednom trenutku jer je domaći tim slavio sa 6:0 uz gol Edina Džeke iz penala u osmoj minuti.

Ali, problem je bio što je Galatasarayju trebao barem bod u Konyi da postane prvak. Tamo je bilo 3:1 za Galatasaray, što je u konačnici rezultiralo velikim slavljem u većem dijelu Istanbula, a ostatak je tugovao.

Nakon utakmice, Galatasaray je na svom zvaničnom Twitter profilu ismijao Fenerbahče, posebno Džeku. Objavljen je video iz fudbalske simulacije, a na istom igrači Fenera navodno slave osvajanje titule. Na kraju, Džeko kao kapiten diže ruke u zrak, ali one su prazne jer nedostaje pehar koji je naravno montažom obrisan.

Oglasi

"Žao nam je što nismo postali prvaci. Nevjerovatno je da s 99 bodova nismo uzeli prvenstvno. Teško je ovo podnijeti, ali nažalost ne možemo vratiti vrijeme", kazao je Džeko nakon današnje utakmice. On je prvenstvo završio sa 21 golom, ali je Mauro Icardi na kraju bio najbolji strijelac.

Sezona u Turskoj obilovala je skandalima i sudijskim aferama, ali napokon je završena. Pitanje je hoće li Edin Džeko ostati u Fenerbahčeu s obzirom na to da se piše o njegovom odlasku ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za Galatu je ovo 24. titula, dok je Fener ostao na 19, a posljednju je osvojio još 2014. godine. Ljetos su dovedene velike zvijezde kako bi se konačno prekinuo taj post, ali bilo je uzalud.

Podsjetimo da su pored Džeke stigli i Cengiz Under, Fred, Dušan Tadić, Dominik Livaković, a kasnije i Rade Krunić te Leonardo Bonucci, koji je objavio kraj karijere.

Top Komentari

Trapatoni
Penzioner koji je podmetnuo nogu mnogima sto su se oprostili od reprezentacije i jeste za sprdnju!
1 0
BhFanatic84
Hahaha joj naslova brutalan hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti