Haris Hajradinović u timu sezone turske Super Lige, Edina Džeke "ni na mapi"

Hajradinović zasluženo, Icardi ispred Dijamanta

Haris Hajradinović u timu sezone turske Super Lige, Edina Džeke "ni na mapi"

Eldar Ganibegović

Završena je turska Super Liga. Objavljen je najbolji sastav sezone u kojem se nalazi jedan bh. fudbaler, a to je Haris Hajradinović. Apsolutno zasluženo.

Završena je nevjerovatna sezona u kojoj je Galatasaray sa 102 poena osvojio titulu, a Fenerbahče našeg Edina Džeke s 99 je ostao kratkih rukava.

Kasimpaša je s 56 bodova osvojio peto mjesto i osigurao plasman u Evropu, a motor ove ekipe bio je sjajni bh. veznjak, Haris Hajradinović.

Na kraju sezone Haris Hajradinović je zauzeo drugo mjesto na listi asistenata s 14 asistencija koliko ima i Dušan Tadić, a ispred njih je samo Dries Mertens sa 16.

Dodao je tom učinku Hajradinović i pet pogodaka, te se sasvim zasluženo našao u timu sezone prema Opti.

U ovom timu nema Edina Džeke. Iako je Dijamant bio drugi strijelac lige s 21 golom i tri asistencije, nije pronašao svoje mjesto u vrhu napada pored Maura Icardija koji je imao 25 golova, osam asistencija i osvojio je titulu s Galatom.

Oglasi

Idealni tim sezone u formaciji 4-2-1-2-1 nalaze se: Muslera (Galatasaray); Djiku (Fenerbahce), Kadioglu (Fenerbahce), Yilmaz (Galatasaray), Nelsson (Galatasaray); Hajradinović (Kasimpaša), Torreira (Galatasaray); Mertens (Galatasaray); Tadić (Fenerbahče), Aydin (Alanyaspor); Icardi (Galatasaray).

Zaista je lijepo vidjeti da je Haris Hajradinović našao svoje mjesto među zvijezdama Galate i Fenera koji su dominirali ove sezone u turskoj ligi, ali mora se reći da je apsolutno zasluženo.

Iako se poslije nekoliko godina tek vratio u reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nema sumnje da s ovakvom formom već polako postaje jedan od glavnih motora i uzdanica naše selekcije.

Na ljeto ga vrlo vjerovatno očekuje transfer karijere. Spominju se Serie A i Premiership, a naša reprezentacija igra prijateljske utakmice upravo u Engleskoj i Italiji, pa bi mu one mogle doći kao još bolja preporuka. 

Ove je sezone sjajno igrao u Turskoj i Dal Varešanović koji je imao devet golova i dvije asistencije za Rizespor, dok je Edin Višća u dresu Trabzonspora postigao pet golova i podijelio 10 asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Riad Bajić je za Ankaragucu postigao četiri gola, gol manje je za Antalyaspor postigao Dario Šarić, a jedan gol je u dresu Hatayspora postigao Armin Hodžić.

Nihad Mujakić je imao jedan gol i jednu asistenciju za Ankaragucu, dok je Amir Hadžiahmetović prije teške povrede koljena upisao četiri asistencije za Bešiktaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi