Edin Džeko odlazi, ali ko će dobiti 'devetku' umjesto njega?
Edin Džeko je donio dosta uspjeha Romi u prethodnim godinama. Ipak, došlo je vrijeme za rastanak nakon četiri godine (Foto: EPA)

Roma bira novog napadača

Edin Džeko odlazi, ali ko će dobiti 'devetku' umjesto njega?

M. Šljivak

Edin Džeko će u ljetnom prelaznom roku vjerovatno napustiti Romu.

Interes za 33-godišnjeg bh. napadača je zaista ogroman, a za sada je Dijamant najbliži odlasku u redove Intera.

Rukovodstvo Nerazzurra vidi Džeku kao idealnu zamjenu za Maura Icardija. Argentinac je na izlaznim vratima kluba, a Džeko bi ga trebao zamijeniti.

Međutim, postavlja se pitanje ko će biti nova Romina 'devetka' nakon odlaska reprezentativca BiH. Za sada su trojica kandidata, a radi se o poznatim imenima.

Dario Benedetto je prvi među njima. Argentinski napadač iz redova Boce Juniors je za sada prvi izbor rimskog tima, ali on je ujedno i najeftinije rješenje za Romu.

Za Argentinca Boca traži cifru od 20 miliona eura. Roma je taj iznos spremna platiti, ali za sada je mala sumnja hoće li se Benedetto moći brzo adaptirati na Seriju A, jer bi mu Roma bila prvo evropsko iskustvo.

Edinson Cavani je također opcija. Urugvajca je PSG nudio u zamjenu za Džeku, ali je Roma takav prijedlog odbila. Problem je njegova ogromna plata od 13 miliona eura i on za sada nije idealna opcija za klub.

Također, Roma bi rado vidjela Andreu Belottija u svojim redovima. Napadač Torina i ove sezone igra veoma dobro, ali pitanje je hoće li on željeti da napusti Bikove ako se ovi plasiraju u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ni cifra koju Torini želi nije mala. Ona iznosi 50 miliona eura, ali ako se želi kvalitetno napadačko rješenje, novac se jednostavno mora izdvojiti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi