Edin Džeko tokom dana dobio zanimljiv poziv da se oproba u drugom sportu

Za sve je "kriva" supruga Amra

Edin Džeko tokom dana dobio zanimljiv poziv da se oproba u drugom sportu

Admin Čaušević

Edin Džeko nije samo odličan fudbaler, već mu od ruke idu i ostali sportovi.

Amra Silajdžić je na Instgramu objavila "story" kako Džeko sa prijateljima za prvomajske praznike igra odbojke te je danas dobio poziv da se oproba u tom sportu.

Popularnog Dijamanta je na trening odbojkaša kluba Roma Volley pozvao predsjednik Antonello Barani.

"Uzimajaći u obzir tehničke sposobnosti Edina Džeke koji je jučer pokazao da ima dobar 'čekić' predsjednik kluba Rome Volley, Antonello, Barani, zvanično poziva napadača Rome da posjeti prvu ekipu Rima i učestvuje na treningu s odbojkaškim gigantima", stoji u pozivnici.

Džeko stanuje blizu dvorane Pala Honey gdje Romini odbojkaši igraju svoje utakmice što u tom klubu vide kao razlog više za dolazak na trening.

Inače, iskusni napadač je danas trenirao odvojeno od ekipe. Na jednom od prethodnih treninga je dobio udarac u zglob pa je i danas radio individualno.

Roma za vikend u veoma važnom meču u borbi za Ligu prvaka gostuje Genoi te će Džeko biti spreman za duel na Marassiju.

Roma odbila ponudu PSG-a

Gazzetta dello Sport jučer je objavila kako je PSG ozbiljno zagrizao za dovođenje 33-godišnjeg fudbalera Rome i da su u suprotnom pravcu spremni poslati urugvajsku gol-mašinu Edinsona Cavanija.

Iako je ova ponuda poprilično atraktivna, posebno zbog činjenice da Roma traži novog napadača, rukovodstvo rimskog tima ju je odlučilo odbiti.

Razlog odbijana razmjene fudbalera je sasvim jednostavan. Cavani ima ogromnu platu od 14 miliona eura godišnje, dok Džeko zarađuje 'samo' pet miliona po sezoni i Rimljani nemaju namjeru da opterete budžet dovođenjem Urugvajca.

Ipak, odbijanje ove razmjene ne znači da Džeko neće napustiti Olimpico tokom ljeta. Ta opcija je itekako aktivna, a Dijamant je trenutno najbliži ekipi Intera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pregovori sa Nerazzurrima se odavno vode. Tamo bi Edin trebao zamijeniti Maura Icardija koji vjerovatno napušta tim, ali za 33-godišnjeg kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine postoji još nekoliko opcija.

Ozbiljan interes za njega pokazali su i timovi iz Bundeslige. Borussia Dortmund i RB Leipzig bi rado Džeku doveli u svoje redove i smatraju da bi im on bio ogromna ispomoć za narednu sezonu.

Top Komentari

MirzaBarucic
Smoriste više sa Džekom. Ogadićete mi lika bezveze onako.
0 4
dragonBH
Ona je uvijek za sve kriva :)
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi