Teško će se Galatasaray smiriti zbog detalja s utakmice Fenerbahcea - Svi se spremaju za udar!

Sumnjiva situacija

Teško će se Galatasaray smiriti zbog detalja s utakmice Fenerbahcea - Svi se spremaju za udar!

Midhat Šljivak

Fenerbahče je u 11. minuti meča protiv Konyaspora poveo s 1:0, a golu je prethodila sumnjiva pozicija u kojoj je bio Edin Džeko. Iz velikog rivala Galatasaraya će da bljuju vatru zbog ovog.

Edin Džeko je izborio penal i pogodio je za vodstvo Fenerbahčea u duelu protiv Konyaspora u susretu 16. kola turske Super lige.

Međutim, penalu je prethodila sumnjiva situacija u kojoj je bio Edin Džeko. VAR nije reagovao i signalizirao ofsajd, pa će ova situacija izazvati brojne rasprave.

[twitter]https://twitter.com/FootColic/status/1745131045391880351[/twitter]

Nema dileme da će veliki rival Galatasaray biti posebno glasan. Vodi se velika bitka za titulu prvaka i svaki sitan detalj bi mogao odlučiti šampiona.

Oglasi

Od samog početka traju prepucavanja između dva istanbulska rivala. Sve je eksplodiralo u međusobnom duelu krajem prošle godine kada su pljuštale optužbe s obje strane.

Novi penal za Fenerbahče i situacija oko ofsajda koja je prethodila, sigurno se neće dopasti ljudima u Galati i reakcija će gotovo sigurno biti.

Ipak, Konyaspor večeras nema nikakve šanse. Na poluvremnu je 5:0 i teško da bi šta jedan penal mogao odlučivati.

Edin Džeko povećao prednost u odnosu na Maura Icardija

Kao Fener i Galata, Edin Džeko i Mauro Icardi vode bitku za najboljeg strijelca turske Super lige.

U dosadašnjem dijelu meča s Konyasporom Edin je postigao tri gola i povećao je brojku na 16 pogodaka ove sezone, dok je Icardi na 12.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

I tu slijedi istinski spektakl do kraja sezone. Neće Icardi odustati od potjere za Džekom, to je sasvim sigurno, a prepucavanja će itekako biti.

Do pred ovog kolo timovi su izjednačeni na vrhu tabele s po 47 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije