Edin Džeko u ulozi u kakvoj ga ne gledamo, ali svejedno je zabio svoj 14. gol za Fener

Edin Džeko u ulozi u kakvoj ga ne gledamo, ali svejedno je zabio svoj 14. gol za Fener

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko postigao je vodeći gol za Fenerbahče u utakmici protiv Konyaspora.

Edin Džeko je u 11. minuti izborio penal, a interesantno da je sam preuzeo odgovornost i sigurno pogodio za slavlje.

Bio je to 14. gol Džeke u prvenstvu Turske, pa je sada na '2 u odnosu na Maura Icardija, koji doduše ima utakmicu manje.

Ali naranvo, ima još puno i današnje utakmice da odigra naš reprezentativac, mogao bi zabiti još neki gol. No, za njega je najvažnije da Fener ostvari pobjedu i da ostane prvi na tabeli.

Oglasi

Utakmicu s tribina u fantastičnoj atrmosferi prati i iskusni stoper Leonardo Bonucci koji je ranije večeras stigao u Istanbul i očekuje se da potpiše ugovor sa turskim velikanom.

Interesantno da je po prvi put na klupi kod Fenera ostao Dušan Tadić. Ne radi se o povredi ili suspenziji, trener Ismail Kartal je jednostavno odlučio da mu da malo odmora, pa je Edin dobio šansu da izvede penal.

Fener bi pobjedom večeras ponovo imao +3 u odnosu na Galatu, te se navijači ovog tima nadaju da će gradski rival sutra odigrati loš meč i da će ostati bez pobjede na gostovanju kod Sivasspora.

Što se Fenera tiče, slijedi već za četiri dana gostovanje kod Gaziantepa, a 17. januara dočekuje Adanuspor u Kupu. Do kraja mjeseca odigraće još mečeve sa Samsunsporom, Basaksehirom i Ankaragucuom u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Osim Bonuccija, Fenerbahče se nada još jednom zvučnom pojačanju, a nije isključeno da to bude reprezentativac BiH Rade Krunić, koji je otpisan u Milanu, a Turci ga jure od ljeta. Navodno nude 4-4,5 miliona eura, a Milan želi najmanje pet.

Ostaje da se vidi u narednim danima hoće li doći do dogovora, a Krunić bi svakako mogao puno da pomogne Fenerbahčeu da osvoji titulu.

Top Komentari

Sipuga
Hamo dodji na mog vamo.Sta ti Dzeko skrivi moj Hamo mora da ti ga nije dao tamo
0 0
Ham0
Kloc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi