Sada je poznato zbog čega su se posvađali Fonseca i Džeko

Fonseca je bio ljut na bh. napadača

Sada je poznato zbog čega su se posvađali Fonseca i Džeko

E. Škorić

Edin Džeko propustio je prethodna dva meča Rome zbog svađe s trenerom Paulom Fonsecom.

Džeko nije igrao u pobjedama nad Spezijom i Veronom, ali se sada situacija poboljšala i bh. reprezentativac vratio se treninzima s ostatkom ekipe, a bit će i u kombinacijama za sutrašnji derbi s Juventusom.

Italijanski mediji tvrde da mu je makar privremeno oduzeta kapitenska traka, ali da Edin i pored toga nije izgubio motivaciju i spreman je dokazati se Fonseci i saigračima i uvjeriti ih da je lider ekipe i da su mi najvažniji rezultati Rome.

Upravo zbog toga je i došlo do primirja na relaciji Fonseca - Džeko. Roma ga je na kraju odlučila zadržati, mada nije ni bilo prave opcije i mogućnosti da on napusti Olimpico u finišu zimskog prijelaznog roka.

Sada su na površinu isplivali i detalji zbog kojih je uslijedila svađa trenera i kapitena Rome. Il Tempo piše da je sve počelo još nakon prošlogodišnje utakmice protiv Seville. Sve se ponovilo nedavno nakon utakmice protiv Spezije i eliminacije u Kupu.

Fonseca je optužio Džeku da nema liderski stav i da trenutnim zalaganjem ne doprinosi ekipi niti se kao takav može smatrati primjerom saigračima. Fonseca od Edina traži da bude pravi vođa na terenu, da motiviše saigrače, da ih vuče za sobom...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fonseca sve to traži od Edina, ali zauzvrat je, barem iz njegovog gledišta, Edin djelovao bezvoljno, demotivisano, nije bio ono što ga generalno krasi kroz karijeru - borben, motivisan, odlučan i istrajan.

Il Tempo navodi da Edin po mišljenju Fonsece nije u potpunosti vjerovao u ekipu i da je često u zadnje vrijeme čak prenosio svoju negativnu energiju. Džeko nije najbolje prihvatio sve te kritike i nije dijelio mišljenje svog trenera i to je zapravo razlog što su se posvađali i što je bh. reprezentativac od rimske ikone postao omražen lik na neko vrijeme. Stvari su se promijenile, a na Džeki je sada da pokaže da je on ta koji treba da nosi kapitensku traku i koji će voditi tim prema Ligi prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAZIJASAISTOKA_
Moze li neki tekst o tome kako se Edin snasao u Juventusu, Interu, Milanu, Feneru, City-u?..Pita me haver, jer je citao prije par dana da prelazi u ove nabrojane..
20 7
santakuruz
Kao da ga je Fonseca gledao u utakmicama reprezentacije.
16 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi