Otkrivaju se tajne iz svlačionice: "Džeko zabije dva gola, a trener se naljuti što nije dao četiri"

Progovorio bivši saigrač

Otkrivaju se tajne iz svlačionice: "Džeko zabije dva gola, a trener se naljuti što nije dao četiri"

Admin Čaušević

Rijetko koji napadač igra toliko dobro u kontinuitetu kao što je to slučaj sa Edinom Džekom.

Džeko je eksplodirao u Wolfsburgu prije duže od desetljeća, a nakon čega je nastavio da blista u Manchester Cityju, da bi isto radio u Romi bez obzira što sa Vučicom nije uspio osvojiti niti jedan trofej.

Iako je ušao u jesen karijere, po njegovim igrama i nastupima nikad se ne bi moglo reći da ima 35 godina. Potvrđuju to njegovi ovosezonski nastupi u Interu.

Od svih klubova Džeko se najduže zadržao u Romi čiji je dres nosio punih šest sezona uz niz postavljenih rekorda. Tako je postao i najbolji strijelac rimskog kluba u jednoj sezoni.

U takmičarskoj godini 2016/2017 računajući sve nastupe zabio je 39 golova. Tada je popularnog Dijamanta trenirao Luciano Spalletti.

Tog perioda prisjetio se Radja Nainggolan koji je tada dijelio svlačionicu s Džekom kazavši kako se Spalletti znao ljutiti što Džeko umjesto dva ne bi zabio četiri gola.

"Džeko je sa Spalletijem eksplodirao. Sezonu ranije je dao osam golova u Seriji A. Sljedeće sezone gledajući sva takmičenja zabio je 39", prisjetio se Nainggolan te nastvio:

"Zamislite da je nakon što bi zabio dva gola na jednom meču, Spalletti bio ljut. Htio je da Džeko zabije četiri gola. Spalletti je takav, uvijek pedantan", završio je Belgijanac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Spalletti ove sezone sjedi na klupi Napolija i bori se protiv Džekinog Intera za Scudetto. U posljednjem duelu protiv Napolitanaca upravo je kapiten bh. reprezentacije svojim golom spasio Nerazzurre poraza.

Inače, Dijamant je u dosadašnjem dijelu sezone zabio 16 golova i upisao devet asistencija te je pravi primjer igrača za kojeg su godine samo broj.

Top Komentari

enko
Pa za tolike pare si doveden da dajes golove,to je filozofija velikih klubova i njihovih trenera.sta je tu cudno
3 0
King_Kenny
...Spaletti je vrhunski trener,on je imao strpljenja sa Dzekom i kad je bio los,sjecam se kad su ga oni debili navijaci Rome prozvali Edin Cieco (Edin Slijepi) i postavljali njegove slike sa stapom za slijepe,ali Spaletti je znao kakvog igraca ima i da ce se raspucati.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti