Fonsecina nova odluka je dokaz da Edin Džeko sada ima drugačiji status u Romi

Ponovo je prvi napadač

Fonsecina nova odluka je dokaz da Edin Džeko sada ima drugačiji status u Romi

E. Čaušević

Edin Džeko je početkom ove godine izgubio status prvotimca Rome i kapitensku traku jer je došao u sukob s trenerom Paulom Fonsecom.

Zbog toga je Džeko krajem zimskog prelaznog roka bio na izlaznim vratima Rome, ali je na kraju ipak ostao na klupi. Džeko i Fonseca su potom održali sastanak na kojem su izgladili nesuglasice.

No, i pored toga Džeki je oduzeta kapitenska traga i Borja Mayoral je zauzeo njegovo mjesto u početnoj postavi. Međutim, čini se da je Fonseca ponovo promijenio svoju odluku kako piše Corriere dello Sport.

Džeko je igrao cijeli meč proteklog vikenda u porazu Rome od Parme (2:0), a u četvrtak Vučica igra revanš utakmicu osmine finala Evropske lige protiv Shakhtara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je prvi meč dobila sa 3:0 i praktično sve riješila, a Corriere dello Sport piše da će u ovoj utakmici igrati Borja Mayoral jer Fonseca čuva Džeku za vikend.

Naime, Romu u nedjelju očekuje derbi protiv Napolija i kako stvari stoje Džeko će igrati od prve minute. Mediji na Apeninima pišu da je to najbolji pokazatelj da je Džeko ponovo prvi napadač Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajver
I naravno kada je kolac prvi napadač Roma gubi
1 9
daooooo
Ovo je nevjerojatno, niste stavili mozzart nigdje....
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti