"Edin Džeko se ne može porediti sa Batistutom"
Usporedbe su nešto što fudbaleri ne vole. Oni vole biti jedinstveni, ali uvijek se pojavi neko ko je spreman da komentariše određene situacije (Foto: EPA)

Brazilac sa belgijskim pasošem sasvim jasan

"Edin Džeko se ne može porediti sa Batistutom"

M. Šljivak

"Edin Džeko se ne može porediti sa Gabrielom Batistutom", riječi su nekadašnjeg napadača Fiorentine, Brazilca sa belgijskim pasošem Luisa Oliveire.

Oliveira je stigao 1996. godine u Firncu iz Cagliarija, a u napadu Viola se priključio legendarnom Argentincu Gabrielu Batistuti.

Iako ga argentinski fudbaler nije najbolje dočekao u Fiorentini, Oliveira tvrdi sa se Edin Džeko ne može uopšte porediti sa Batistutom.

"Edin Džeko se ne može porediti sa Batistutom. Argentinac je bio jedinstven napadač", rekao je Oliveira, te je dodao:

"Kada sam stigao u Firencu Bati je bio veoma neprijatan prema meni jer sam zauzeo mjesto Baiana, koji je bio njegov veliki prijatelj. Ipak, 'pronašli' smo se jako brzo. On je bio veoma moćan igrač, imao je snažan šut, ali mu je nedostajalo tehnike. Zbog toga smo na kraju svakog treninga ostajali kako bismo radili na poboljšanju tehnike. Nakon toga je tek postao pravi igrač i osvojio je Scudetto sa Romom. Fantastičan je to igrač bio", riječi su Oliveire koji je odigrao 31 meč za reprezentaciju Belgije.

Edin Džeko vs. Gabriel Batistuta

Gabriel Batistuta je učestvovao u osvajanju posljednjeg Scudetta 2001. godine. Ipak, golgeterski učinak mu nije ni blizu onom kakvog ima Edin Džeko. Tako je argentinski napadač u dvije i po sezone na Olimpicu postigao 33 gola u 83 odigrane utakmice, dabi potom otišao u Inter gdje je završio sezonu 2002/2003.

Edin Džeko sa druge strane već sada spada u najbolje napadače u historiji Rome. Odigrao je bh. dijamant ukupno 150 utakmica za rimsku Vučicu i postigao je 80 golova i na listi najboljih strijelaca Rome je daleko od Batistute.

Ipak, Argentinac je bez dileme jedan od najboljih napadača koji su se pojavili devedesetih godina prošlog stoljeća i bio je strah i trepet za sve odbrane u Seriji A. Baš kao što je to danas Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Luis Oliveira je važio za solidnog napadača koji je dres Fiorentine nosio tri sezone, a za Viole je odigrao ukupno 95 utakmica i postigao je 27 pogodaka. Za Belgiju se sedam puta upisivao u strijelce u 31 nastupu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
Logično da ne može jer je Džeko izdominirao 3 lige, Bati jest odličan al Džeko je pokorio 3 najjače lige svijeta
77 16
kikiriki
JEDNOSTAVNo LUIS JE KITA, DAJ NEMA VEZE SVEZOM KOJI KRETEN, DZEKO NADMASIO BATISTUTU A ON LAPRDA NEKE GLUPOSTI,DZEKO IMA UZ SVOJU VISINU ODLICNO TEHNIKU DESNA NOGA KAO I LIJEVA,GLAVOM IZVAREDAN,I ZNA DA SE KRADI
35 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi