Svjetsko, a naše: Edin Džeko je među najboljim napadačima Evrope i u jednoj zanimljivoj statistici
FOTO: EPA

Cristiano Ronaldo predvodi ovu listu

Svjetsko, a naše: Edin Džeko je među najboljim napadačima Evrope i u jednoj zanimljivoj statistici

Haris Zilić

Bh. reprezentativac Edin Džeko jedan je od najboljih svjetskih napadača posljednjih nekoliko sezona.

Statistike dovoljno govore o Edinovoj efikasnosti pred protivničkim golom, a u još jednoj statistici je među najboljim napadačima svijeta.

Naime, gledajući sezone od 2009. godine Edin Džeko je osmi najbolji strijelac u Ligama petice kada su u pitanju golovi glavom. 

Džeko je ukupno zabio 35 golova glavom u pomeutom periodu, a ispred njega su Giroud, Aduriz, Mandžukić, Cavani, Llorente, Lewandowski i neprikosnoveni Cristiano Ronaldo koji je postigao 66 golova glavom u posljednjoj deceniji.

Pomenutu listu i statistiku možet epgoledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, Džeko će imati priliku da se još popenje na ovoj listi obzirom da pruža vrlo dobre partije u dresu Intera. Giroud  u bježi tri gola, a Aduriz i Mandžukić četiri pogotka na ovoj listi.

U TOP 10 su još Christian Benteke i Karim Benzema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi