Prije osam godina ovaj dječak je bio beskućnik, a danas je prvak Evrope
Foto: Instagram - @camavinga

Život piše drame

Prije osam godina ovaj dječak je bio beskućnik, a danas je prvak Evrope

Eldar Ganibegović

Mnoštvo je fudbalera koji su prije slave imali jako težak život, a naročito djetinjstvo. 

Novi takav primjer stiže nam iz redova Real Madrida koji je u subotu po 14. put u historiji postao prvak Evrope pobjedom nad Liverpoolom u finalu Lige prvaka (1:0). 

Zajedno s ostalim igračima trofej pobjednika Lige prvaka podigao je i 19-godišnji veznjak Real Madrida Eduardo Celmi Camavinga.

Ovaj fudbaler rođen u novembru 2002. godine u Cabindi (Angola), iz te zemlje odselio je još kao dvogodišnjak u Francusku. 

Nakon toga nova životna drama sačekala ga je kada je imao 11 godina. Tada je ostao bez doma i s porodicom prošao kroz period siromaštva.

Ipak, ništa mu nije stalo na put da ostvari svoje snove, pa je postao najmlađi fudbaler Rennesa i reprezentacije Francuske.

Prošlog ljeta, s 18 godina, potpisao je za velikana kakav je Real Madrid, a danas, s 19 godina, osam godina nakon što je bio beskućnik, može se pohvaliti titulom prvaka Evrope i Španije. 

Osim spomenuta dva trofeja, s Real Madridom je nešto ranije osvojijo i španski Superkup, s Rennesom je 2019. godine bio pobjednik Kupa Francuske, a s reprezentacijom Francuske 2021. godine podigao je trofej pobjednika Lige nacija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ove je sezone Camavinga nastupio na ukupno 46 utakmica za Kraljeve u svim takmičenjima, a postigao je dva gola i dodao isto toliko asistencija.

Karijera je tek počela, a već je tako bogata. Ako ga povrede zaobiđu, bit će jedan od najboljih fudbalera svijeta u narednih petnaestak godina. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Panjmavinga.Čisti prosjek igrač
0 10
Goran86
A danas moze da kupi portal ss.ba i da ga ugasi..sutanje balona
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi