Emmanuel Petit i danas žali zbog transfera u Barcelonu, za sve krivi ženu

Smatra da je trebao ostati

Emmanuel Petit i danas žali zbog transfera u Barcelonu, za sve krivi ženu

E. Škorić

Žene itekako imaju važnu ulogu u odlukama fudbalera i upravo ponekad želje ljepših polovina odrede igračevu budućnost.

Nekadašnji svjetski prvak igrao je u Arsenalu i na kultnom i srušenom stadionu Highbury slovio za veliku legendu, ali Francuz je napravio grešku i otišao u Barcelonu. Iza svega stoji njegova supruga.

Emmanuel Petit je za Barcelonu igrao u sezoni 2000/01, a prethodno je bio član Arsenala.

"Uvijek su mi se sviđali Barcelona i Real Madrid, dva najveća kluba na svijetu. Ali trebao sam ostati u Arsenalu, definitivno", rekao je Petit, priznajući da je bila velika greška odlazak iz Arsenala, ali da je to ujedno bila i velika želja njegove bivše supruge.

Petit je oženio francusku glumicu Agathe de La Fontaine 2000. godine, a razveli su se 2002. godine.

Oglasi

"Znate, ponekad trava nije zelenija na drugim mjestima. Bolje je ostati tu gdje jeste kada primate ljubav, sreću i uspjeh. Da se mogu vratiti u prošlost, vjerovatno bih donio drugačiju odluku", požalio se Petit, koji je za Barcelonu potpisao za 14 miliona eura u zajedničkoj operaciji s Marcom Overmarsom.

Nakon tri sezone u Arsenalu potpisao je za Barcelonu, gdje je igrao samo jednu sezonu prije nego što je potpisao za Chelsea, momčad za koju je igrao još tri sezone do umirovljenja 2004. godine zbog povrede koljena.

U Barceloni, Petit, koji je postigao samo jedan gol u 23 utakmice, bio je ometen fizičkim problemima i nerazumijevanjem s trenerom Lorenzom Serrom Ferrerom, kojeg je optužio da čak nije ni znao na kojoj poziciji igra.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Stigao sam u loše vrijeme. U svlačionici se vodio rat između katalonskih i nizozemskih igrača. Nadalje, imali smo Serra Ferrera kao trenera, koji nije imao dovoljno snage ni karizme da vodi momčad", rekao je Petit.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi