Brazil od debelog Ronalda ovome nije svjedočio: Nadolazeća zvijezda već ušla u historiju

Endrick dobio poziv u A selekciju

Brazil od debelog Ronalda ovome nije svjedočio: Nadolazeća zvijezda već ušla u historiju

Eldar Ganibegović

Legendarni Ronaldo jedan je od najfamoznijih brazilskih fudbalera. Sada je mladi Endrick dobio čast koju je posljednji imao upravo legendarni debeli Ronaldo.

Dok se u Evropi u novembru završavaju kvalifikacije za EURO, barem kada je riječ o grupnoj fazi, u Južnoj Americi se već igraju kvalifikacije za Svjetskog prvenstvo koje će se igrati 2026. godine.

Reperezentacija Brazila nije tako dobro startala. Ima dvije pobjede, remi i poraz iz uvodna četiri kola, a na prethodnoj utakmici protiv Urugvaja strašnu povredu zaradio je Neymar.

Novi ispiti Karioke očekuju u novembru. Protivnici će biti selekcije Koluimbije i Argentine i to 17. i 22. dana tekućeg mjeseca.

Privremeni selektor Brazila, Fernando Diniz, kako prenosi španski AS, napravio je veliko izuzeće i učinio veliku čast Endricku, nadolazećoj zvijezdi svjetskog fudbala.

Oglasi

Ovaj dečko briljira u Palmeirasu, Real Madrid ga je već kaparisao, a sada je dobio i poziv u A selekciju reprezentacije svoje domovine.

Iako mladi igrači u savremenom fudbalu dobijaju sve važnije uloge, za Brazil je ovo, može se reći, mali presedan.

Naime, Endrick Felipe Moreira, kako mu glasi puno ime, prvi je nakon legendarnog Ronalda koji je u reprezentaciju Brazila dobio poziv u dobi od 17 godina.

Dakle, prvi put u 21. vijeku na spisku Brazila nalazi se 17-godišnjak. Ronaldo je ovo postignuće dosegao 1993. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi